image

China ontkent MiTM-aanval op Chinese iCloudgebruikers

dinsdag 21 oktober 2014, 13:28 door Redactie, 0 reacties

De Chinese autoriteiten ontkennen dat ze een Man-in-the-Middle (MitM)-aanval op Chinese iCloudgebruikers hebben uitgevoerd, zoals gisteren door een organisatie werd beweerd. GreatFire.org, een organisatie die censuur in China monitort, stelde dat de autoriteiten de iCloudgegevens van gebruikers in China probeerden te onderscheppen door gebruikers naar een kwaadaardige iCloudpagina door te sturen.

De aanval vond gelijktijdig plaats met de lancering van de iPhone 6 in China. Een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de Chinese overheid fel tegenstander van hacking is. Volgens China Telecom, de Chinese staatstelecomprovider, zouden de aantijgingen daarnaast niet waar en ongegrond zijn.

Experts denken echter dat er meer aan de hand is. "In het algemeen moet je voorzichtig zijn met uiten van beschuldigingen bij dit soort aanvallen, alleen in dit geval lijkt het diep vanuit het Chinese binnenlandse netwerk te komen. De vinger wijst zeker in die richting", aldus professor Alan Woodward van de Universiteit van Surrey tegenover de BBC.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.