De politie en Belastingdienst hebben vorige maand een convenant getekend waardoor de Belastingdiemst in real-time met de ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning)-camera's van de politie mag meekijken. Het gaat om de ANPR-camera's op de hoofdverkeersassen, alsmede de overige ANPR-camera's die tot het ANPR-netwerk van de politie behoren. Dat staat in het convenant dat via een WOB-verzoek openbaar werd en waar Geenstijl over schrijft.
Het verzamelen, vastleggen en bewaren van de camerabeelden door de Belastingdienst vindt plaats in het kader van de heffing en invordering van rijksbelastingen. De politie en Belastingdienst hebben verder afgesproken dat bij de verwerking van ANPR-gegevens door de Belastingdienst direct op fiscale relevantie gefilterd wordt. De fiscaal niet relevante gegevens zullen direct worden vernietigd. Wat fiscale relevantie precies is wordt door de Belastingdienst vastgelegd in een protocol dat periodiek wordt bijgewerkt.
Op dit moment wordt aan een technische oplossing gewerkt om de gegevens van de ANPR-camera's voor verdere verwerking rechtstreeks en zonder opslag in een politieomgeving naar de Belastingdienst door te sturen. Deze technische uitwerking zal nog verder worden uitgewerkt. Vorige maand ontstond al grote ophef toen bekend werd dat de Belastingdienst kentekenregistraties van de politie ontvangt.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als werkgever in een gebied waar met gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, zie ik mezelf verplicht om 2factor authenticatie ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.