image

Amerikaanse systeembeheerder krijgt celstraf wegens hacking

donderdag 23 oktober 2014, 11:38 door Redactie, 1 reacties

Een systeembeheerder van de Amerikaanse Marine is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens hacking. De 20-jarige Daniel Trenton Krueger zou op de systemen van meer dan 50 organisaties hebben ingebroken, waaronder de Marine, Amerikaanse universiteiten en bedrijven.

In juni 2012 ontdekte de Naval Criminal Investigative Service (NCIS) een inbraak op de Smart Web Move (SWM) database van de Amerikaanse Marine. Deze database bevat de Social Security nummers, namen en geboortedata van zo'n 222.000 militairen. Vervolgens zouden Krueger en andere leden van de hackinggroep waar hij deel van uitmaakte op Twitter links naar de gestolen informatie hebben geplaatst.

"Eigenlijk zit ik nu in de problemen omdat ik al die dingen op Twitter plaatste. Hoewel veel mensen zeggen dat ik de leider van een soort criminele organisatie was die het op mensen had voorzien, is dat gewoon niet waar", zo liet Knight eerder dit jaar nog weten. Hij legde wel een bekentenis af dat zijn activiteiten de marine meer dan 500.000 dollar hebben gekost.

"Cybercrime is één van de grootste nationale veiligheidsuitdagingen waar we als land mee te maken hebben en het heeft één van de hoogste prioriteiten van het Ministerie van Justitie", zegt officier van justitie Danny Williams. "We zullen cybercrime met daadkracht onderzoeken en vervolgen." Krueger had een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar kunnen krijgen.

Reacties (1)
24-10-2014, 16:53 door Anoniem
Zeker met de verkeerde kleur hoed op naar z'n werk gekomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.