image

Politie waarschuwt voor gewelddadige Marktplaatsoplichters

donderdag 23 oktober 2014, 15:13 door Redactie, 7 reacties

De politie waarschuwt mensen voor een aantal gewelddadige oplichters die via Marktplaats.nl opereren en zeker al acht slachtoffers hebben gemaakt. Op de veilingsite bieden de oplichters een Macbook Pro voor zo'n 1400 euro aan. Nadat de adverteerder en de koper de prijs overeen zijn gekomen wordt er meestal in Amsterdam Zuidoost afgesproken. Bij het afgesproken adres werden de slachtoffers opgewacht door drie mannen.

"Die eisten meteen het meegebrachte geld. Wanneer het volgens hen niet snel genoeg gaat, gaan ze over tot grof geweld. Ze smijten de slachtoffers op de grond, om ze vervolgens te slaan en te schoppen", aldus de politie. De oplichters gingen zo hardhandig te werk dat verschillende slachtoffers letsel opliepen, zoals wonden in het gezicht en blauwe plekken op hun lijf. Bij één slachtoffer is zelfs een stuk tand afgebroken. De politie roept mensen op die ook slachtoffer zijn geworden zich te melden.

Reacties (7)
23-10-2014, 16:34 door Anoniem
Ja hoe weet je dat van te voren?

Het enige dat mogelijk helpt is voortaan met twee of drie mensen naar een afspraak gaan?
23-10-2014, 17:13 door packetguy
Ik zou echt nooit met een groot bedrag ergens afspreken behalve een plek waarvan jij weet dat het veilig is, bijvoorbeeld een openbare of iets dergelijks en afspreken in zuid-oost doe ik zowiezo niet.
23-10-2014, 19:05 door mcb
Door jmdeking:
Ik zou echt nooit met een groot bedrag ergens afspreken behalve een plek waarvan jij weet dat het veilig is, bijvoorbeeld een openbare of iets dergelijks en afspreken in zuid-oost doe ik zowiezo niet.
Ben ik even blij dat dit artikel niet vorig jaar is geplaatst.
Ik woonde toen nog in Amsterdam Zuidoost en heb spullen via marktplaats verkocht.
Niemand horen klagen over onveiligheid (bij deze transacties).
23-10-2014, 20:09 door Anoniem
Marktplaats zou wel eens mogen gaan verplichten dat je serienummers van apparaten moet ingeven als je iets wilt verkopen. En aan "koper/verkoper" feedback mogen gaan doen.

Voorkomt veel "foute" apparatuur. En dit soort gasten hebben natuurlijk geen nummer (of een nummer dat meteen geblockt kan worden).
24-10-2014, 08:46 door Anoniem
Gewoon zo'n feedback systeem als Ebay.

Ik koop geregeld bij marktplaats. Zowieso alleen bij mensen die 3 jaar of langer actief zijn op marktplaats.

Telefonisch contacten. Zo filter je al een heleboel uit.
25-10-2014, 11:19 door Anoniem
Het is heel simpel: om dit te voorkomen laat ik alles wat ik koop en verkoop opsturen. Als je iets verkoopt, geeft dan duidelijk in de advertentie aan dat het artikel niet kan worden opgehaald. En geef nooit je privé adres op! Als je iets koopt, zeg dan tegen de verkoper dat je het artikel - desnoods op jouw kosten - wil laten verzenden. Dit kun je doen naar een postbus of, zoals ik meestal doe, naar het adres van je werk.
25-10-2014, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem: Het is heel simpel: om dit te voorkomen laat ik alles wat ik koop en verkoop opsturen. Als je iets verkoopt, geeft dan duidelijk in de advertentie aan dat het artikel niet kan worden opgehaald. En geef nooit je privé adres op! Als je iets koopt, zeg dan tegen de verkoper dat je het artikel - desnoods op jouw kosten - wil laten verzenden. Dit kun je doen naar een postbus of, zoals ik meestal doe, naar het adres van je werk.

Als het goed aankomt maak ik meteen geld over - ja echt !
En dan ook nog naar een postbus of ander 'anoniem' adres laten sturen.

Tref je veel verkopers die daar nog intrappen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.