image

Firefox vergroot aantal Do Not Track opties

vrijdag 5 april 2013, 14:58 door Redactie, 0 reacties

Mozilla gaat Firefox-gebruikers die niet op het web gevolgd willen worden meer opties geven om hun voorkeur kenbaar te maken. Do Not Track is al enige tijd in de browser aanwezig en laat websites via een speciale header weten dat de gebruiker niet gevolgd wil worden. Dit moet voorkomen dat websites en adverteerders een profiel van gebruikers aanleggen om gerichte advertenties te tonen.

Het is echter aan de website om te bepalen of aan het verzoek van de gebruiker wordt voldaan. Do Not Track is geen technische eis, maar eerder een informele afspraak. Op dit moment kunnen Firefox-gebruikers de optie in- en uitschakelen. Mozilla stelde al in 2011, gevolgd door een oproep in januari, dat meer opties gewenst zijn, aangezien sommige gebruikers geen problemen met tracking hebben.

In de nieuwste bètaversie zijn daarom drie opties beschikbaar: 'Do Track', 'Do Not Track' en 'geen voorkeur', om zo beter aan de voorkeur van de gebruiker tegemoet te komen wat betreft opt-in en opt-out bij online tracking.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.