image

Amerikaan krijgt 4 jaar cel wegens inbraak op politieservers

dinsdag 28 oktober 2014, 22:23 door Redactie, 3 reacties

Een 25-jarige Amerikaan is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens het inbreken op servers van politiekorpsen en zijn school, alsmede het bezit van gestolen creditcardgegevens. Cameron Lacroix wist tussen mei 2011 en mei 2013 de betaalkaartgegevens van 14.000 rekeninghouders te bemachtigen, alsmede andere persoonlijke identificeerbare informatie.

Van augustus 2012 tot en met november 2013 verschafte hij zichzelf meerdere malen toegang tot politieservers. Op de servers stond allerlei gevoelige informatie, zoals politierapporten, inlichtingenrapporten, arrestatiebevelen en informatie over zedendelinquenten. In september 2012 wist Lacroix in te breken op een server van de politie van Massachusetts en kreeg zo toegang tot het e-mailaccount van de politiechef.

De Amerikaan studeerde aan de Bristol Community College (BCC) en bekende dat hij tussen september 2012 en november 2013 herhaaldelijk op de servers van de onderwijsinstelling had ingebroken. Hiervoor gebruikte hij de gestolen inloggegevens van drie docenten. Eenmaal in het systeem wijzigde Lacroix zijn cijfers alsmede die van twee andere studenten. De Amerikaan werd eerder dit jaar al aangeklaagd wegens de inbraak bij Zendesk.

Reacties (3)
29-10-2014, 08:23 door Anoniem
"bekende dat hij tussen september 2012 en november 2013 herhaaldelijk op de servers van de onderwijsinstelling had ingebroken. Hiervoor gebruikte hij de gestolen inloggegevens van drie docenten."

Ik snap het ingebroken hier niet echt
29-10-2014, 09:22 door Vandy
Door Anoniem: "bekende dat hij tussen september 2012 en november 2013 herhaaldelijk op de servers van de onderwijsinstelling had ingebroken. Hiervoor gebruikte hij de gestolen inloggegevens van drie docenten."

Ik snap het ingebroken hier niet echt
Dus als ik jouw huissleutel jat, en vervolgens je huis binnenga, is het geen inbraak?
31-10-2014, 10:08 door Anoniem
Een analogie met de "echte wereld" ga zo snel mank... Dat is ook waarom mensen als Incompetent Opstelten en z'n maatje Fred ook altijd met rare voorstellen komen.
Inbreken gaat met braak. Insluipen is iets anders. Daarnaast hebben we nog het verhaal met de "valse sleutel".
Juridisch is het in ons land natuurlijk wel anders geregeld dan in Ma, USA.
Inbreken of hacken of de login van een ander gebruiken: het mag allemaal niet en met zo'n persberichtje hoopt een zekere instantie te bereiken dat 'we' alles eng blijven vinden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.