image

Google stopt meer malware dan Microsoft Bing

vrijdag 12 april 2013, 09:04 door Redactie, 1 reacties

Gebruikers van Microsoft Bing lopen een veel groter risico om in aanraking met malware te komen dan gebruikers van Google, zo blijkt uit onderzoek onder verschillende zoekmachines. Het Duitse onderzoeksbureau AV-Test.org keek hoe besmette websites door Google, Bing, Blekko, Faroo, Teoma, Baidu en Yandex worden geïndexeerd en zo aan gebruikers worden getoond.

Die kunnen door het bezoeken van de sites besmet raken. Over een periode van 18 maanden analyseerden de onderzoekers zo'n 40 miljoen websites. Google en Bing waren voor elk 10 miljoen van de websites verantwoordelijk. Het Russische Yandex was met 13 miljoen aangeleverde websites de 'zwaargewicht' onder de zoekmachines.

Score
De resultaten spreken voor zich, aldus AV-Test.org. "Google is beter dan Bing." Van de 10 miljoen door Bing geïndexeerde websites, werd er op 1285 malware aangetroffen. Bij Google ging het om slechts 272 websites. Een verschil van een factor vijf.

De Russische zoekmachine Yandex blijkt ook qua malware op de eerste plek te staan. 3300 geïndexeerde websites probeerden bezoekers te besmetten.

Reacties (1)
12-04-2013, 12:14 door Anoniem
Stond die extra malware toevallig op die 46677 websites die bij Bing wel en bij Google niet getest zijn?

En Blekko lijkt er in de grafiek goed uit te komen, maar het aantal geteste websites is wel een heel stuk lager.

En is er ook nog getest of de betreffende malware wel werd doorgelaten door de browser?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.