image

Mozilla noodpatch voor ernstige Firefox-bug

vrijdag 12 april 2013, 08:49 door Redactie, 2 reacties

Een week na het uitkomen van Firefox 20 is er een noodpatch voor de open source browser verschenen omdat bij een aantal gebruikers die naar de nieuwste versie waren geüpgraded de adresbalk niet meer werkte. Het probleem werd veroorzaakt doordat de browser niet goed met UNC (Universal Naming Convention) paden in combinatie met roaming profielen bleek om te gaan.

UNC paden beschrijven de locatie van een volume, directory of bestand. Volgens meldingen op Bugzilla, waar Mozilla alle Firefox-bugs bijhoudt, zouden er veel klachten over het probleem zijn binnengekomen. Met name binnen bedrijven zouden veel mensen tegen de bug zijn aangelopen.

Ongeveer een week na de eerste klachten heeft Mozilla echter een update ontwikkeld, getest en uitgerold. Firefox 20.0.1 zou automatisch moeten worden geïnstalleerd, anders is die ook via Mozilla.org te downloaden. Deze update is alleen voor Windows-gebruikers bedoeld.

Reacties (2)
12-04-2013, 12:07 door donnerd
Vermeld er echter bij dat deze update enkel voor Windows gebruikers is.
Linux en OS X(Mac) gebruikers hebben dus geen update nodig.

[admin] Done! [/admin]
14-04-2013, 18:45 door Rene V
Door donnerd: Vermeld er echter bij dat deze update enkel voor Windows gebruikers is.
Linux en OS X(Mac) gebruikers hebben dus geen update nodig.Geen idee waarom dit een negatieve rating kreeg want het is gewoon de waarheid. De admins erkennen het zelfs en hebben het aangepast. Flauw hoor om het een negatieve rating te geven maar dan niet de ballen hebben om te vermelden waarom. Degene die de negatieve rating gaf, je weet zelf wel hoe zielig je bent, niet?
Ik heb overigens de negatieve rating ongedaan gemaakt, voordat mensen gaan zeggen dat deze er niet is. Klopt! Nu niet meer. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.