image

Marktplaats-oplichters stelen 15.000 euro van slachtoffers

vrijdag 12 april 2013, 08:39 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft twee mannen gearresteerd die ervan worden verdacht op grote schaal mensen via Marktplaats.nl te hebben opgelicht en daarmee duizenden euro's wisten buit te maken. Het gaat om een 21-jarige man uit Someren en een 28-jarige man uit Eindhoven. De verdachten hebben waarschijnlijk in de periode april tot en met juni 2012 een grote hoeveelheid goederen te koop aangeboden.

De gekochte producten werden echter nooit geleverd. Het ging dan om duurdere computer- en telefoonapparatuur. Wel werd een groot deel van de bestelde spullen door de slachtoffers op voorhand betaald. Waarschijnlijk hebben de verdachten daarbij totaal ruim 15.000 euro buitgemaakt.

Inmiddels zijn 59 slachtoffers bekend die het afgelopen jaar verspreid over het land aangifte tegen de oplichters hebben gedaan. Al deze aangiftes zijn verzameld en gebundeld voordat de beide verdachten werden opgepakt. Het tweetal zit op dit moment vast.

Reacties (2)
12-04-2013, 10:27 door Above
Vooraf betalen via Marktplaats. Tja, dan vraag je erom. Zelfs webwinkels moet je altijd even controleren op Trosradar of Tweakers. Betalen aan de deur na controle is ook nog een optie. Hier in het dorp verkoopt iemand PS3 games. Letterlijk naast de deur dus. Ik vraag netjes of ik de games kan komen halen in plaats van bezorgen vanwege de extra bezorgkosten. Alleen bezorgen zegt hij. De pot op met je games dan.
14-04-2013, 16:39 door freediver
Ik gebruik sites zoals Marktplaats regelmatig, echter je hebt er wel een dosis " Gezond Verstand ", voor nodig om geen miskoop te doen zoals die 59slachtoffers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.