image

21-jarige Brit bekent DDoS-aanval op politiesite

dinsdag 16 april 2013, 11:39 door Redactie, 0 reacties

Een 21-jarige Brit heeft bekend achter de DDoS-aanvallen op twee universiteiten en de politie van Kent te zitten. Lewys Stephen Martin bekende schuldig te zijn aan het belemmeren van de toegang tot een computer, ongeautoriseerde toegang tot een computer om andere misdrijven te plegen en ongeautoriseerde toegang tot computermateriaal.

Martin, die onder het alias ‘Sl1ink’ opereerde, werd vorig jaar februari gearresteerd. Daarbij werd ook zijn computerapparatuur in beslag genomen. Zijn gegevens waren echter versleuteld. Aangezien hij zijn encryptiesleutel niet wilde afstaan werd hij ook hiervoor aangeklaagd. Het is echter onduidelijk wat de status van deze aanklacht is.

Reparatie
De aanvallen van de Brit vonden tussen 29 januari en 1 februari 2012 plaats. In 2011 had hij al geprobeerd de website van de Universiteit van Oxford uit de lucht te halen. Na de aanvallen op de website van de politie van Kent werd een mediaorganisatie benaderd door iemand die zich als 'Sl1nk' identificeerde en de verantwoordelijkheid opeiste.

Verder bleek dat Martin de computer van iemand anders had gerepareerd en vervolgens een online account van deze gebruiker had benaderd. De rechter wijst in mei vonnis.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.