image

Supermarkt meldt diefstal 2,4 miljoen creditcardnummers

dinsdag 16 april 2013, 12:11 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse supermarktketen heeft klanten gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens waarschijnlijk zijn gestolen. Volgens Schnuck Markets zijn er tussen vorig jaar december en 29 maart van dit jaar zo'n 2,4 miljoen credit- en debitcards gecompromitteerd. De diefstal zou bij 79 van de 100 winkels hebben plaatsgevonden. De aanvallers maakten kaartnummers en verloopdatum buit.

De naam van de kaarthouder, adresgegevens of andere identificeerbare gegevens zouden niet zijn benaderd. "Ik bied mijn excuses aan, aan iedereen die door dit incident is getroffen", zegt CEO Scott Schnuck.

Op 15 maart werd de supermarktketen door creditcardmaatschappijen ingelicht dat er fraude was gepleegd met 12 creditcards die bij Schnucks waren gebruikt. Vervolgens werd een beveiligingsbedrijf ingeschakeld, dat op 28 maart de eerste aanwijzing van een 'cyberaanval' ontdekte.

Onderzoek
"Na een uitgebreid onderzoek hebben we bevestigd dat Schnucks het slachtoffer van een cyberaanval was", stelt Schnuck. "We hebben het probleem gevonden en uitgebreide maatregelen genomen om het incident te beperken."

Er zou inmiddels met justitie en creditcardmaatschappijen worden samengewerkt om de omvang van de diefstal te bepalen en de impact voor klanten te beperken. Sinds de supermarkt maatregelen heeft genomen zouden er geen nieuwe fraudezaken zijn gerapporteerd.

In de VS worden supermarktketens vaker gehackt. Een bekende zaak was die van Hannaford, waar criminelen de creditcardgegevens van 4,2 miljoen klanten wisten te stelen. Recentelijk werd er nog malware ontdekt die specifiek voor het aanvallen van kassasystemen was ontwikkeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.