image

Teeven onderzoekt pop-ups op illegale downloadsites

woensdag 5 november 2014, 14:20 door Redactie, 6 reacties

Staatssecretaris Teeven komt begin volgend jaar met duidelijkheid over het plan om pop-ups op illegale downloadsites te plaatsen. Dat liet Teeven weten tijdens het debat in de Tweede Kamer over de hervorming van het auteursrecht. Volgens de staatssecretaris worden er in Groot-Brittannië en Denemarken dit soort waarschuwingssystemen al gebruikt en wil hij daar zijn licht opsteken. Als blijkt dat providers voor het tonen van de pop-up het verkeer van hun abonnees moeten filteren gaat het plan sowieso niet door, aldus de staatssecretaris.

Gisteren werd bekend dat coalitiepartijen PvdA en VVD voorstander zijn van de invoering van een pop-up. De waarschuwing verschijnt als internetgebruikers op illegale downloadsites materiaal willen downloaden en wijst ze op legale alternatieven. Beide partijen konden echter niet vertellen hoe het plan technisch moet worden uitgevoerd. Oppositiepartij D66 noemde het voorstel daarom ook 'onnozel' en technisch 'onuitvoerbaar', zo laat Nieuws.nl weten. Oppositiepartijen CDA en PVV zouden ook hun twijfels over het plan hebben.

Reacties (6)
05-11-2014, 14:42 door Anoniem
Ga vooral kijken hoe ze er elders een zooitje van maken om dat hier ook te importeren en denk vooral niet na over wat de werkelijke problemen zijn. Zo kennen we onze beminde exellenties onder de ivoren kaasstolp weer.
05-11-2014, 15:00 door 0101
Toegegeven, het is technisch uitvoerbaar. Dat betekent echter wel dat:
* Alle internetverkeer via een proxy moet lopen die elke pagina doorzoekt of die een illegale download aanbiedt. (Bonus: false positives, beveiligingslekken vanwege verkeerd geconfigureerde proxy's.)
* Er code voor het tonen van de waarschuwing in real time aan de pagina moet worden toegevoegd (bonus: problemen door conflicten met bestaande code op de pagina).
* En nog een bonus: als mensen bijvoorbeeld https://thepiratebay.se bezoeken, dan moet je ook nog HTTPS traffic gaan MITM-en met zelfs nog grotere beveiligingsrisico's.

Mijn conclusie: afschieten, hier kan niets goeds van komen en hoe later men daar achter komt, hoe meer ellende dit oplevert.
05-11-2014, 15:18 door Anoniem
Teeven: the Man In The Middle.
05-11-2014, 19:49 door Anoniem
Teeven heeft hier helemaal geen tijd voor. Hij is namelijk druk met het opheffen van de registratieplicht voor ISP's. Dat vergt blijkbaar al erg veel van hem, want het afgelopen halfjaar is het er nog niet van gekomen, ondanks de constatering dat een dergelijke registratie in Europa ( waar we allemaal erg blij van moeten worden) niet mag. Zegt genoeg over de voortvarendheid van de man. Of is hij er uitsluitend voor illegale/vrijheid beperkende maatregelen? Zo ja, dan zou dit onderzoek misschien wel kunnen leiden tot handelen van de man. Maar of je daar dan weer blij van wordt? Het blijft tobben met justitie.
05-11-2014, 23:38 door Anoniem
Goed idee, bij de Engelsen kijken.

Hadden die niet ook al een of ander kuisheidsfilter filter dat zo goed werkt?
Doen we dat in een moeite door erbij .
De rest filteren we later wel, stapje voor stapje.
06-11-2014, 10:46 door Anoniem
"Als blijkt dat providers voor het tonen van de pop-up het verkeer van hun abonnees moeten filteren gaat het plan sowieso niet door"; ... het gaat dus niet door.
NEXT!
;P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.