image

iPhone-dief blijft ondanks volgsoftware voortvluchtig

woensdag 17 april 2013, 15:00 door Redactie, 1 reacties

Het installeren van volgsoftware op smartphone of tablet leidt niet altijd naar de dader, zoals deze week een 24-jarige vrouw ontdekte. De vrouw uit Tilburg raakte maandagavond haar iPhone kwijt. Ze fietste, al bellend, rond 23.30 uur vanuit het centrum in de richting van de Ringbaan Oost. Ze werd afgesneden door een man op een mountainbike die de telefoon uit haar handen trok.

De vrouw raakte bij de actie niet gewond en deed aangifte van de straatroof. Aan de hand van de geïnstalleerde volgsoftware probeerde de politie te telefoon op te sporen, maar dat is op dit moment nog niet gelukt.

Volgsoftware
De politie adviseert eigenaren van smartphones, tablets en laptops om volgsoftware te installeren. Met deze software is het mogelijk om de apparatuur in het geval van diefstal te traceren. "U kunt uzelf en de politie helpen door daarvoor een app te installeren", aldus de politie.

In het geval het toestel geroofd wordt, kan de eigenaar aangeven welke volgsoftware hij heeft geïnstalleerd en waar het gestolen toestel zich nu bevindt. "In gunstige gevallen is het dan mogelijk om de telefoon op te sporen", zo laat de politie weten.

Prey
Eigenaren worden in het politiebericht naar de website hier-waak-ik.nl verwezen, die van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is. Bezoekers kunnen op deze site ervoor kiezen om hun Facebook-profielfoto op de website te plaatsen en zo aan iedereen te laten zien dat hij of zij zijn telefoon tegen diefstal bewaakt.

Het is echter ook mogelijk om de app of software zonder het plaatsen van een foto te downloaden. Hiervoor wordt vervolgens naar de website van het Prey Project verwezen. Een bekend open source programma dat de locatie van apparatuur laat zien.

Reacties (1)
18-04-2013, 00:10 door Anoniem
Zakje van alufolie eromheen (ala geprepareerde tas) direct na het pikken en tracen is onmogelijk.
Dan zsm de accu (indien mogelijk) en simkaart uit de telefoon.

Die apps zijn geen haarlemmer olie.
Tis geen wondermiddel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.