image

Apple verbetert Java-controle in Safari

woensdag 17 april 2013, 16:35 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van Safari verschenen waarin Apple gebruikers meer controle over Java-applets geeft. Het is nu mogelijk om per website in te stellen wat er met een Java-applet moet gebeuren. Zo is het nu mogelijk om Java-applets op een bepaalde website altijd te blokkeren, altijd toe te staan, toe te staan zolang er geen bekende lekken in de geinstalleerde Java-versie aanwezig zijn.

Als laatste kunnen gebruikers bij elk Java-applet beslissen wat er moet gebeuren. De nieuwe maatregel is aanwezig in Safari 6.0.4 voor Mac OS X Lion en Mountain Lion en in Safari 5.1.9 voor Snow Leopard. Safari 6.0.4 verhelpt daarnaast ook een beveiligingslek in de browser waardoor het voor aanvallers mogelijk was om gebruikers met malware te infecteren als ze een gehackte of kwaadaardige website bezochten.

Java updates
Apple heeft ook twee Java updates uitgebracht, waarmee het de updates van Oracle volgt. Java voor Mac OS X 10.6 Update 15 is bedoeld voor Java SE 6 op Snow Leopard en schakelt de controlemaatregel in Safari 5.1.9 in. Java voor OS X 2013-003 is voor Lion en Mountain Lion bedoeld

Reacties (1)
18-04-2013, 09:35 door Anoniem
Safari 5.1.9 was gisteren bij Apple downloadbaar, maar 6.0.4 lijkt nog steeds niet beschikbaar. Of al weer teruggetrokken wegens onverwachte problemen?

De nieuwe functie bij Safari 5.1.9 ziet er goed uit. En ook de Java update genereert een eigen waarschuwing als een onbekende Java applet voor de eerste keer uitgevoerd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.