image

Canadese banken experimenteren met biometrische armband

vrijdag 7 november 2014, 14:05 door Redactie, 2 reacties

Verschillende Canadese banken, waaronder de Royal Bank of Canada, zijn samen met MasterCard een test begonnen om klanten via een biometrische armband voor producten te laten betalen. De in Canada ontwikkelde Nymi-armband gebruikt de hartslag van de drager als authenticatie.

Om ook contactloos te betalen is de armband van Near Field Communication (NFC) voorzien. Zodra de armband van een klant is geactiveerd kan men telefoon en portemonnee thuislaten en nog steeds voor allerlei producten betalen door alleen de armband langs de betaalautomaat te halen. De authenticatie vindt plaats door de armband simpelweg om te doen en blijft geldig totdat de Nymi weer wordt afgedaan.

Voor de test zal op de bestaande infrastructuur voor contactloze betalingen en betaalkaarten worden gebouwd. Daardoor zal het betalen via de armband bij alle winkeliers die contactloze betalingen accepteren gewoon werken. Volgens de Canadese fabrikant van de Nymi leidt deze ontwikkeling naar de toekomst van betalen, waarbij contant geld langzaam verdwijnt. In Canada zou contant geld inmiddels voor slechts 10% van alle interacties worden gebruikt.

Reacties (2)
08-11-2014, 01:57 door Anoniem
Dit is gedoemd te mislukken.

Allereerst is de armband te duur, stukken duurder dan een betaalpas met pincode. Verder lijkt het me niet heel erg betrouwbaar. We hebben immers allemaal min of meer dezelfde hartslag, en die kan van patroon veranderen als je ouder wordt, zelfs een sprintje om nog op tijd bij de winkel te zijn kan een grote verandering in het hartslagpatroon veroorzaken.

Kun je ook bellen met die armband? Men zal dus toch nog steeds de telefoon meenemen, en blijf ook de portemonnee maar meenemen, want overal met zon armband kunnen betalen.. dat zie ik niet gebeuren.
Ik verwacht dat hier nog minder animo voor is dan de ChipKnip, en als het niet door de massa omarmd wordt zal het nooit echt van de grond komen.
08-11-2014, 09:43 door Anoniem
Ze blijven maar pogen de consument in een volautomatisch gelduitgeefmachientje te veranderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.