image

Vermeende "LulzSec-leider" hekelt optreden Australisch politie

maandag 10 november 2014, 15:07 door Redactie, 2 reacties

Een 25-jarige Australiër die onlangs nog tot 18 maanden huisarrest werd veroordeeld omdat hij de zelfverklaarde leider van hackerscollectief LulzSec zou zijn, heeft uitgehaald naar het optreden van de Australische politie. De arrestatie van de 25-jarige Matthew Flannery werd groots door de Australische politie gebracht en kreeg de nodige aandacht van de media.

Flannery stelt dat de aanklacht en zijn arrestatie op slechts één opmerking op Facebook is gebaseerd. Voor de grap verstuurde hij een bericht waarin hij claimde de leider van LulzSec te zijn. De Australiër zou nooit voor allerlei chatgemeenschappen hebben gezegd dat hij de LulzSec-leider was, terwijl dit wel door de Australische politie in een persbericht zou zijn beweerd.

Uit geheime chatlogs zou blijken dat de defacement van een lokale overheidssite, waarvoor Flannery uiteindelijk werd veroordeeld, door een andere tiener zou zijn uitgevoerd. Bronnen verklaren tegenover ABC dat de Australiër anderen had gevraagd om de aanval uit te voeren, aangezien hij zelf niet over de vereiste technische vaardigheden beschikte. In een reactie laat de Australische politie weten dat ze niet kunnen zeggen dat Flanney lid van LulzSec was, maar dat dit ook niet kan worden uitgesloten.

Reacties (2)
10-11-2014, 17:02 door Anoniem
Mooi! Omgekeerde bewijslast, dat zal ze leren die hackertjes!
10-11-2014, 18:07 door Anoniem
18 maanden huisarrest voor iets wat je niet gedaan hebt... chappeau ozzies.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.