image

Telefoonscammers dreigen met arrestatie (audio)

maandag 10 november 2014, 17:00 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-11-2014, 09:37

In de Verenigde Staten is er een nieuwe telefoonscam actief waarbij mensen thuis worden opgebeld en te horen krijgen dat ze een boete moeten betalen of anders gearresteerd zullen worden. De oplichters doen zich voor als een politieagent en stellen dat degene die gebeld wordt een overtreding heeft begaan.

Het kan dan bijvoorbeeld om een verkeersovertreding gaan, het niet of niet op tijd betalen van belastingen of het negeren van de juryplicht. In het geval van buitenlandse mensen wordt er verteld dat er problemen met de immigratiepapieren zijn. Om arrestatie te voorkomen moet de persoon die gebeld wordt een bepaald telefoonnummer terugbellen.

Vervolgens krijgt het slachtoffer instructies om een boete variërend van 500 tot 2.500 dollar te betalen, anders wordt er gedreigd dat de persoon in kwestie direct zal worden gearresteerd. Om de scam authentieker te laten lijken gebruiken de oplichters een gespooft telefoonnummer, zodat het lijkt alsof een politiedienst, de Belastingdienst of de alarmdienst 911 belt.

Beveiligingsanaliste Neera Desai van Malcovery Security wist een opname van de telefoonscam te maken en plaatste die online. Volgens beveiligingsonderzoeker Gary Warner is deze scam zeer populair in de VS. Hij adviseert mensen die worden gebeld om een klacht in te dienen bij het Internet Crime & Complaint Center van de FBI, zodat de autoriteiten beter inzicht in de omvang van deze scam kunnen krijgen.

Reacties (3)
11-11-2014, 02:04 door Anoniem
Het is geen Amerikaan maar iemand uit centraal of oost Europa. Luister maar eens goed.
11-11-2014, 07:04 door Anoniem
"Hij adviseert mensen die worden gebeld om een klacht in te dienen bij het Internet Crime & Complaint Center van FBI, zodat de autoriteiten beter inzicht in de omvang van deze scam kunnen krijgen."

Enkel voor de statistiek dus...........
11-11-2014, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: "Hij adviseert mensen die worden gebeld om een klacht in te dienen bij het Internet Crime & Complaint Center van FBI, zodat de autoriteiten beter inzicht in de omvang van deze scam kunnen krijgen."

Enkel voor de statistiek dus...........

Amerikaanse overheden raken nogal geirriteerd als iemand zich voordoet als agent, fbi etc.. dus reken maar dat er los van deze registratie hard zal worden gewerkt om diegene achter deze scam te pakken te krijgen.. Denk dat de personen achter deze scam beter een andere instantie hadden kunnen kiezen. zoiets als de Buma in Nederland.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.