image

Mozilla viert tiende verjaardag van Firefox

maandag 10 november 2014, 17:12 door Redactie, 2 reacties

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Mozilla versie 1.0 van Firefox uitbracht. De browser werd gelanceerd om de monopoliepositie van Internet Explorer te doorbreken. Op het hoogtepunt had Firefox een marktaandeel dat tussen de 25% en 30% lag, maar de afgelopen jaren heeft de opensourcebrowser geleidelijk steeds meer terrein moeten inleveren en inmiddels schommelt het marktaandeel rond het niveau van 2006.

Toch is Mozilla nog altijd strijdlustig en lanceerde vorig jaar zelfs een op Firefox-gebaseerd mobiel besturingssysteem genaamd Firefox OS. Daarnaast blijft ook de browser in ontwikkeling. "We dachten toen, net als velen van jullie, dat het web een onafhankelijk alternatief verdiende. Vandaag vertrouwen honderden miljoenen mensen Firefox omdat ze begrijpen dat we anders zijn; dat onze onafhankelijkheid jou voorop stelt", zegt Mozilla vicepresident Johnathan Nightingale.

Om het 10-jarig bestaan van Firefox te vieren en de benadrukken hoe belangrijke Mozilla privacy en gebruikers vindt, werd vandaag Firefox 33.1 gelanceerd, inclusief vergeetknop om de surfgeschiedenis te wissen en privacyzoekmachine DuckDuckGo. "Nu 10 jaar verder weet je waar we staan. Mozilla is een non-profit, wereldwijde gemeenschap, en onze waardes zijn duidelijk: keuze en controle voor onze gebruikers, openheid en innovatie voor het web dat zo belangrijk in ons leven is geworden", aldus Nightingale. Naast de lancering van Firefox 33.1 organiseert Mozilla ook nog verschillende andere evenementen, zoals een live webcast en textchat.

Reacties (2)
10-11-2014, 18:47 door Anoniem
Vandaag vertrouwen honderden miljoenen mensen Firefox omdat ze begrijpen dat we anders zijn
Tim heeft wat losgemaakt.
Goed zo.

Mozilla buitenkansje, de mogelijke browser fox-naamvariant is nog vrij, wennen kan alvast een beetje met deze addon
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/pink-bee/?src=search
10-11-2014, 21:44 door 0101
Gefeliciteerd. Jammer dat de laatste UI-update (Australis) vooral een update was omdat men zo graag updates wil uitbrengen en niet erg een verbetering (soms zelfs een verslechtering).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.