image

Rutte ontvangt Bill Gates in het Torentje

woensdag 12 november 2014, 09:35 door Redactie, 4 reacties

Aanstaande donderdag zal minister-president Rutte Microsoft-oprichter Bill Gates in het Torentje ontvangen. Gates bezoekt Nederland als onderdeel van zijn rondgang langs Europese partners van de Bill & Melinda Gates Foundation, zo laat de Rijksoverheid weten.

Tijdens de ontmoeting met Rutte zal onder meer gesproken worden over terreinen waarop Nederland en de Gates Foundation samenwerken, zoals op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, maar ook over de kracht van innovatie en ontwikkelingen in de Amerikaanse economie. Bij Microsoft is Gates nog actief als technologieadviseur voor de nieuwe CEO Satya Nadella. De meeste tijd zou hij echter aan zijn stichting besteden.

Reacties (4)
12-11-2014, 11:12 door Anoniem
Exit open source initiatieven bij de Nederlandse overheid. Overigens is de tweede kamer ook vooral een redmond shop, dus het zal de digibeten aldaar allemaal prima lijken. Toch wel raar dat de beste man zoveel geld heeft en niet ineens opmerkenswaarig veel nuttigere dingen weet te zeggen. Hetzelfde zie je bij teh zuck en zijn zus, bijvoorbeeld. Wel een boel poen, niets te melden. Maar poen, dus wordt er wel geluisterd.
12-11-2014, 12:43 door Anoniem
Nou hij kan vast een probleem van Rutte (te weinig geld) oplossen... als hij nou de ontwikkelingssamenwerking doet dan
houdt Rutte weer een paar miljard over.
12-11-2014, 16:35 door Anoniem
<Allu hoed>
Hij komt dus in de naam van Bill & Melinda Gates Foundation.
Tja... er wonen inderdaad wel veel mensen in dit landje.

http://www.youtube.com/watch?v=7XRUEuVP2qE

En dat net voordat de griepperiode begint.

</alluhoed>

Enge man.
12-11-2014, 21:35 door AceHighness
Wat een rare reacties allemaal hierboven.
Bill en Melissa Gates zijn heel respectabele personen die zich bezighouden met het redden van vele mensen levens in de 3e wereld. Ze komen hier ook namens hun foundation, niet namens Microsoft.
Bill heeft amper nog wat te maken met Microsoft, hij is nog wel advisor aan de board maar dat is een nietszeggende positie. Satya Nadella (spelling?) staat al een tijdje aan het hoofd.
Ik denk persoonlijk dat ze Bill die 'advisor' positie hebben gegeven om de investors niet te bang te maken.
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/02/04/satya-nadella_n_4722996.html

Als je hier nou allemaal zo sterk aan twijfelt, ga dan donderdag gewoon wachten op het binnenhof, dan kun je zien met welke parlementariers hij naar binnen loopt. Misschien kun je ook nog even zijn handje schudden, hij is best aardig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.