image

Terreurbestrijder start nieuwe campagne voor NL-Alert

woensdag 12 november 2014, 09:41 door Redactie, 2 reacties

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) start vandaag een nieuwe landelijke publiekscampagne om het publiek bekend te maken met NL-Alert, hoe NL-Alert op de mobiele telefoon kan worden ingesteld en de aankondiging van een nieuw NL-Alert controlebericht.

NL-Alert is een alarmmiddel voor op de mobiele telefoon waarmee de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht kan informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat er op dat moment het beste kan worden gedaan. Het alarmmiddel wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of problemen met drinkwater.

Controlebericht

Op maandag 1 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat burgers niets hoeven te doen. Via het controlebericht weten burgers, als ze het bericht ontvangen, dat hun mobiele telefoon goed is ingesteld voor NL-Alert.

Reacties (2)
12-11-2014, 11:09 door Anoniem
Doe ze zelf ook eens wat nuttigs. Denken ze.
12-11-2014, 21:11 door Anoniem
Een ... interessante combinatie, omdat NL-Alert in meerderheid gebruikt wordt voor safety incidenten (tegen ongevallen, natuurrampen en andere gevaren waarbij juist geen kwade wil betrokken is). Je zou verwachten dat dat gescheiden is, omdat dat om een heel andere mindset vraagt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.