image

Versleuteld bellen app RedPhone weer terug in Play Store

woensdag 12 november 2014, 10:45 door Redactie, 1 reacties

Androidgebruikers kunnen RedPhone, de gratis app om versleuteld mee te bellen, weer via de Play Store downloaden. Gisteren werd de app voor enige tijd door Google uit de Play Store verwijderd, zonder dat de ontwikkelaars van het programma in eerste instantie wisten waarom.

Volgens een werknemer van Google zou Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van de app, verschillende waarschuwingen hebben gekregen, maar de ontwikkelaar ontkent dit. In de melding die Open Whisper Systems achteraf van Google ontving stond dat RedPhone was verwijderd omdat die andere apps imiteerde. Er gingen geruchten dat RedVoIP Networks achter het verwijderverzoek zou zitten, maar dat is volgens dit bedrijf niet het geval. Zeven uur nadat de app verdween was die echter weer via de Play Store te downloaden.

Onlangs werd RedPhone nog door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF bestempeld als één van de veiligste apps om mee te communiceren. De app wist het maximale aantal punten te halen als het gaat om de bescherming van de communicatie van gebruikers.

Reacties (1)
12-11-2014, 12:54 door Anoniem
Veilig genoeg? De gebruikte random number generator gebruikt een static seed om te initialiseren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.