image

Verjaardagsversie Firefox zorgt voor problemen met add-ons

woensdag 12 november 2014, 10:58 door Redactie, 3 reacties

Dinsdag vierde Mozilla het tienjarig bestaan van Firefox met een speciale verjaardagsversie, maar Firefox 33.1 blijkt voor problemen met verschillende add-ons te zorgen, zo laat de opensourceontwikkelaar nu weten. Sommige add-ons specificeren voor welke versies ze werken. Aangezien Firefox 33.1 als verrassing werd gelanceerd, stond deze versie niet vermeld en werden de onderdelen van de add-on niet geladen.

Volgens Mozilla is het probleem echter eenvoudig door add-on-ontwikkelaars te verhelpen door Firefox 33.1 als ondersteund versienummer toe te voegen. De browserontwikkelaar biedt echter excuses aan voor het ongemak. Daarnaast herhaalt Mozilla dat Firefoxgebruikers de nieuwe "Vergeetknop", waarmee de surfgeschiedenis eenvoudig kan worden verwijderd, zelf moeten inschakelen. Deze optie wordt namelijk standaard niet in de toolbar getoond. Jorge Villalobos van Mozilla laat weten dat onverwachte knoppen allerlei Firefox-thema's kunnen breken en deze knop is hierop geen uitzondering.

Reacties (3)
12-11-2014, 15:20 door Anoniem
Als gebruiker van Firefox 33.1 heb ik naarstig gezocht naar de met veel ophef aangekondigde vergeetknop, en deze tot op heden niet kunnen vinden.
De optie Taakbalk aanpassen aangeklikt, levert geen enkel soelaas, nergens een vergeetknop te vinden.
Misschien iemand op deze website die weet waar de knop te vinden is!
12-11-2014, 17:42 door Anoniem
Ik gebruik de Engelstalige versie van Firefox met een Nederlandse en Friese taal extensie.
Hierdoor kan ik makkelijk naar een van deze talen schakelen.
Daarbij constateerde ik dat de "Vergeetknop" wel in het Engels en Fries aanwezig is, en niet in het Nederlands. Kennelijk zit ergens een foutje in de Nederlandse vertaling zodat de knop dan niet zichtbaar is.
13-11-2014, 09:48 door Mysterio
De vergeetknop vergeten. Tja, Firefox had een heftig verjaardagsfeestje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.