image

Politieagent krijgt taakstraf wegens online stalking

woensdag 12 november 2014, 14:49 door Redactie, 10 reacties

Een 53-jarige politieagent uit Den Bosch is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens online stalking van zijn ex-partner. Daarnaast moet hij de vrouw een schadevergoeding van 500 euro betalen.

De man plaatste tussen juli en november 2011 onder valse namen een groot aantal zeer negatieve recensies op openbare websites. Hij deed zich voor als bezoeker van het pension van zijn ex-partner en beschuldigde haar ervan een slechte gastvrouw te zijn, als gastvrouw onvriendelijk te zijn en op ongepaste momenten en wijze alcohol te drinken. Ook vervalste de man een reserveringsformulier van het pension.

De vrouw kreeg door de aanhoudende negatieve berichtgeving op internet bijna geen boekingen meer en moest haar pension sluiten. Volgens zijn advocaat was de man niet strafbaar, omdat hij geen opzettelijke inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw. De rechtbank concludeerde dat de verdachte wraak wilde nemen op de vrouw. Door de negatieve recensies had de man kunnen weten dat het pension minder boekingen zou krijgen, zo liet de rechter weten.

Daarnaast wist de man dat het runnen van het pension de droom was van zijn ex-partner, waardoor hij haar ook persoonlijk zou raken. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man vanwege het delict bij de politie is ontslagen. Wel werd hem aangerekend dat hij geen rekening met de gevolgen van zijn daden hield. Ook toonde hij geen enkele vorm van verantwoordelijkheid en spijt.

Reacties (10)
12-11-2014, 15:36 door Anoniem
500 euro schadevergoeding voor het willens en wetens zo bedschadigen van de reputatie van een bedrijf, dat deze failliet gaat ? Een hogere schadevergoeding was logischer geweest. Hier heb je als slachtoffer toch niets aan.......
12-11-2014, 15:56 door Anoniem
Ligt het aan mij, of .... ?!
5 jaar de bak in lijkt mij meer van toepassing, juist omdat hij ambtenaar was en dat vertrouwen (flink) heeft geschonden, om nog maar te zwijgen over het vernietigen van iemands broodwinning...
12-11-2014, 17:01 door Anoniem
Wauw, die komt er HEEL goed mee weg.
12-11-2014, 21:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2014, 11:35 door Anoniem
Rechtspraak in Nederland, je boft als je crimineel/ambtenaar bent ....
13-11-2014, 12:54 door Anoniem
Door Picasa3:Dan zou je de wet moeten veranderen. Daarin staat precies de hoogte van de boete.
Oh? Is het werkelijk?
13-11-2014, 13:14 door Anoniem
Door Anoniem: Rechtspraak in Nederland, je boft als je crimineel/ambtenaar bent ....
eens, ze hebben het echt helemaal voor elkaar
14-11-2014, 10:21 door Anoniem
Door Anoniem: 500 euro schadevergoeding voor het willens en wetens zo bedschadigen van de reputatie van een bedrijf, dat deze failliet gaat ? Een hogere schadevergoeding was logischer geweest. Hier heb je als slachtoffer toch niets aan.......

Deze verwarring zie je wel vaker. Rechtspraak is niet hetzelfde als gerechtigheid. Sterker nog in mijn optiek hebben die twee steeds minder relatie met elkaar. ;)
15-11-2014, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem: 500 euro schadevergoeding voor het willens en wetens zo bedschadigen van de reputatie van een bedrijf, dat deze failliet gaat ? Een hogere schadevergoeding was logischer geweest. Hier heb je als slachtoffer toch niets aan.......

Zou ze ook niet een civiele claim kunnen doen voor schade? Vaak is de bewijslast minder zwaar in een civiele zaak en hij is al veroordeeld, met daarbij het "willens en wetens".
17-11-2014, 10:21 door Anoniem
"Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man vanwege het delict bij de politie is ontslagen."

Mijn idee bij het lezen van bovenstaande zin is dat de straf daardoor zwaarder zou moeten uitvallen dan bij een ander omdat hij politieagent was.
Echter uit de context maak ik op dat het strafverlichtend heeft gewerkt omdat hij ontslagen is [facepalm]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.