image

Amerikaanse gevangenen opgeleid tot programmeurs

vrijdag 14 november 2014, 10:59 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse gevangenis gaat gevangenen opleiden tot programmeur, zodat ze een grotere kans op de arbeidsmarkt hebben. Vooralsnog gaat het om achttien mannen die voor het Code 7370 programma geselecteerd zijn en zich via online cursussen gaan bezighouden met JavaScript, HTML en CSS.

De mannen werden geselecteerd op basis van hun motivatie en mogelijkheden om het programmeren te leren. Eerder ervaring met computers was echter niet noodzakelijk. Het lesprogramma werd onlangs nog door de gevangenisautoriteit van Californië en Hack Reactor gelanceerd en is onderdeel van "The Last Mile", een project dat door durfondernemers Chris Redlitz en Beverly Parenti werd opgezet.

De twee ondernemers waren tijdens een lezing in de gevangenis van San Quentin zo geïnspireerd geraakt door de wens van de gevangenen om computervaardigheden op te doen, dat ze besloten de eerste "incubator" achter de tralies op te zetten. Maar weinig gevangenisprogramma's geven gevangenen een kans op een baan zodra ze vrij zijn. Iets wat The Last Mile moet veranderen, zo meldt CBS.

Verschillende deelnemers aan het programma hebben op Quora hun reactie gegeven, waarin ze vooral aangeven dankbaar te zijn dat ze mogen meedoen. "Ik kijk ernaar uit om JavaScript van binnen en buiten te leren en de volgende fantastische app te bouwen waar niemand zonder kan. Ik ben dankbaar dat ik door het leren van deze vaardigheid de kans heb om het label van gevangene te ontstijgen", aldus één reactie.

Reacties (4)
14-11-2014, 13:24 door Anoniem
Lijkt me een goeie zaak. Alleen straf uitzitten en dan op straat zetten is behoorlijk cru.

Waarschijnlijk zijn veel criminelen al niet hoog geschoold en met een strafblad wordt het alleen maar moeilijker om een eerlijk bestaan op te bouwen waardoor de terugval naar criminaliteit snel een feit zal zijn voor velen.

Door een gevangene bagage mee te geven waarmee een baan gevonden kan worden na het uitzitten van een straf krijgt zo iemand een echte 2e kans.
14-11-2014, 14:35 door delalegro
De titel zou natuurlijk moeten luidden: Amerikaanse overheid leid gevangenen op tot cybercrimineel.
14-11-2014, 15:06 door Anoniem
Natuurlijk willen die computervaardigheden leren. Veel criminaliteit verschuift naar het web of is lucratiever op het web. Acht, het helpt in ieder geval om de security industrie en opsporingsdiensten aan het werk te houden.
15-11-2014, 17:17 door Anoniem
Van crimineel naar internet crimineel ?

Kan aan mij liggen, maar die mensen zitten daar niet voor niets.
Ze zouden best naar school kunnen, maar kiezen in 99% van de gevallen bewust voor het criminele leven.
Dit omdat het 'stoer' is tegenover hun 'homies' .

Wel handig z`n gratis opleiding, ben zelf met een 2e MBO opleiding nodig, en krijg een studieschuld hierdoor (Terwijl ik het op tijd afrond).
En maar zeggen dat misdaad niet loont... tijdens de daad verdien je, en je bespaard ook duizenden euro`s een onderwijs.
Ideaal :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.