image

Second screen Opsporing Verzocht levert 95 tips op

vrijdag 14 november 2014, 11:07 door Redactie, 1 reacties

Deze week heeft de politie voor het eerst bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht een second screen ingezet wat 24.000 kijkers en 95 tips opleverde. Via een speciale website kunnen kijkers voortaan ook via hun smartphone en tablet meehelpen de zaken die behandeld worden op te lossen.

De politie heeft dit tweede, extra scherm, in nauwe samenwerking met AVROTROS opgezet en hoopt dat hierdoor nog meer kijkers bereid zijn tips te delen. Kijkers kunnen, zonder een app te downloaden, via de browser op hun laptop, tablet of smartphone de opsporingsvragen van de behandelde zaken meelezen en de foto’s in de uitzending van dichtbij bekijken. Via een button kan er ook meteen een tip worden doorgegeven. Voor mensen die nog meer informatie willen bevat het second screen ook een link naar het opsporingsbericht op Politie.nl.

"'Los van het aantal is natuurlijk de inhoud van de tips belangrijk. Na deze eerste uitzending lijkt het erop dat de kwaliteit van de tips niet onderdoet voor de tips die per telefoon binnenkomen. Het zijn serieuze reacties en we merken, net als bij de bellers, dat de mensen met ons meedenken", zegt Klaus Bontrop, politieproducer opsporingscommunicatie. "We hebben in ieder geval meerdere tips gekregen waarvan de inhoud interessante informatie voor ons bevat. Wat het allemaal concreet oplevert bij het oplossen van de misdrijven, dat weten we nu nog niet, maar dat wordt uiteraard onderzocht."

Reacties (1)
14-11-2014, 18:20 door Anoniem
Los van het aantal - verzamelde ip adressen van kijkers - is natuurlijk de inhoud van de tips belangrijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.