image

Luxe restaurant serveert Rabobank phishingsite

donderdag 25 april 2013, 11:09 door Redactie, 3 reacties

Een nieuwe phishingaanval op klanten van de Rabobank wordt uitgevoerd vanaf de website van een luxe restaurant in Puerto Rico. De e-mail heeft als onderwerp "Technische Storing" en stelt dat de bank bezig is met "technische werkzaamheden op de afdeling internet bankieren." De maatregel zou nodig zijn om internetbankieren spamvrij te maken en beter te beveiligen.

Ontvangers van de e-mail die de dienst willen gebruiken moeten op de meegestuurde link klikken, die naar een valse website van de Rabobank wijst. De phishingpagina wordt op de website van het populaire Perla Restaurant in San Juan, Puerto Rico gehost. Mozilla Firefox waarschuwt gebruikers dat het om een phishingsite gaat.

Reacties (3)
25-04-2013, 11:40 door S.lenders
Lekker, toch maar hopen dat ze geen verse vis vangen ;P
25-04-2013, 11:44 door Anoniem
Is het soms opvallend dat een luxe restaurant geen verstand van beveiliging van hun website heeft en de andere honderden eigenaren die aandacht niet verdienen. Het is naar mijn mening een structureel probleem dat veel eigenaren van websites geen verstand hebben van beveiliging daarvan en geen benul hebben welke risico's zij zelf en anderen daardoor dus lopen. Het zou meer dan aardig zijn als security.nl daar eens goed aandacht aan ging schenken.
Feit is dat directeur of manager x van bedrijfje y uit zijn of haar netwerk een persoontje aanwijst die wel even een mooie website bakt met een cms - om vervolgens geen benul te hebben dat het meer is dan een veredelde reclamefolder en het vriendje ze daar niet op wijst omdat die ook alleen maar goed is in marketing en delegeren van het werk.
25-04-2013, 18:36 door swake
Een mooi voorbeeldje van eigenaars van Wordpress blogs die het vertikken om hun blogsoftware Up to date te houden.
Lees hier.
http://webwereld.nl/beveiliging/55946-honderden-wordpress-blogs-gehackt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.