image

Korea gaat online veiligheid banken aanpakken

donderdag 25 april 2013, 11:46 door Redactie, 0 reacties

Koreaans banken moeten straks meer investeren in hun online veiligheid, zo blijkt uit een nieuw plan van de financiële toezichthouders in het land. De Financial Services Commission (FSC) en Financial Supervisory Service (FSS) zullen de maatregelen om de netwerkbeveiliging aan te scherpen in juni verder onthullen, maar hebben al een tipje van de sluier opgelicht.

Zo komt er een grotere verantwoordelijkheid bij de bestuurders te liggen, die straks aansprakelijk kunnen worden gehouden voor fouten in de online beveiligingssystemen en als er sprake van nalatigheid is.

Regels
Ook het naleven van huidige wetgeving wordt onder handen genomen. Banken moeten op dit moment 5% van hun personeel aan de IT-afdeling toekennen, waarvan weer 5% moet worden toegekend aan beveiligingstaken. Banken moeten verder 7% van het budget aan de veiligheid van online netwerken uitgegeven.

Toezichthouders vermoeden dat deze regels nauwelijks worden toegepast, mede door de hoge kosten die ze met zich meebrengen. In maart werden verschillende Koreaanse banken het doelwit van een malware-aanval.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.