image

Windows 7 heerst op bedrijfscomputer

donderdag 25 april 2013, 13:18 door Redactie, 0 reacties

Net als op de consumentenmarkt is Windows 7 ook op bedrijfscomputers de nieuwe standaard, zo beweert onderzoeksbureau Forrester. De marktvorser ondervroeg een kleine 1300 IT-beslissers in de Verenigde Staten en Europa over de gebruikte besturingssystemen en browsers op de werkvloer. Dan blijkt dat Windows 7 met 47,5% ver bovenaan staat.

Windows XP, waarvan de ondersteuning volgend jaar april stopt, volgt met 38,2%. Mac OS X heeft een aandeel van 7,2%, het dubbele van Windows Vista. De resterende 0,7% wordt door overige besturingssystemen voor de rekening genomen.

"We kunnen zeggen dat Windows 7 de nieuwe bedrijfsstandaard is, met name doordat Microsoft de ondersteuning van Windows XP in 2014 stopt", zegt analist J.P. Gownder.

"Windows 7 heeft nog niet de aanwezigheid van XP, dat eens op meer dan 80% van de bedrijfscomputers was geïnstalleerd." Windows XP had hiervoor 5 jaar nodig, terwijl Windows 7 pas 3,5 jaar beschikbaar is.

Browser
Als het gaat om browsergebruik is er een duidelijke verscheidenheid zichtbaar. IE is zoals verwacht met 40% het populairst, maar Google Chrome (28%) en Mozilla Firefox (25%) zijn ook bij professionals erg geliefd.

Hoewel Mac OS X een duidelijk aandeel op de werkvloer heeft, geldt dat niet voor Apple Safari. De browser van Apple wordt met een aandeel van 1,8% nauwelijks in een zakelijke omgeving gebruikt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.