image

Sitecom voorziet routers van exploit-bescherming

donderdag 25 april 2013, 13:45 door Redactie, 2 reacties

De Nederlandse netwerkfabrikant Sitecom heeft nieuwe firmware voor verschillende routers uitgebracht waardoor die IPv6 en Do-not-Track ondersteunen en tegen drive-by downloads beschermd zijn. Drive-by downloads maken misbruik van beveiligingslekken in populaire programma's en plug-ins. Gebruikers van de router zouden hier nu tegen beschermd moeten zijn.

De “Universele bescherming voor softwarelekken”, zoals de bescherming heet, gebruikt een techniek van het Nederlandse beveiligingsbedrijf SurfRight om exploits te stoppen, ook als daar nog geen virusdefinities voor beschikbaar zijn.

Filter
De routers van het bedrijf beschikten al over een filter om kwaadaardige websites en malware te detecteren. Bij 85% van de gebruikers werden er via het filter bedreigingen geblokkeerd die volgens de fabrikant niet door de browserbeveiliging, internetprovider en anti-virussoftware werden herkend.

Naast kwaadaardige websites kan de router ook advertenties filteren. Hierdoor verbruiken advertentie-gedreven mobiele apps minder stroom, worden webpagina's tot vijf keer sneller geladen en worden aanvallen vanaf gehackte advertentienetwerken voorkomen.

De firmware-upgrade werd vorig jaar september aangekondigd, maar is nu eindelijk beschikbaar voor de X-series 3.0 routers en modemrouters. De update wordt automatisch via de Automatic Firmware Update in de webbrowser bij gebruikers aangeboden.

Reacties (2)
25-04-2013, 14:23 door 0101
Mooi initiatief. Het is natuurlijk wel te hopen dat de false positive ratios niet te hoog zijn, want ik denk dat je niet zo snel kunt uitvinden waarom een bepaalde website niet meer werkt als die ergens in de router wordt geblokkeerd door zo'n systeem.
25-04-2013, 16:05 door lucb1e
De Nederlandse netwerkfabrikant Sitecom heeft nieuwe firmware voor verschillende routers uitgebracht waardoor die IPv6 en Do-not-Track ondersteunen en tegen drive-by downloads beschermd zijn.
Mijn router gaat met de inhoud van mijn pakketjes lopen morrelen? Dacht het niet dus. Succes ook met https overigens, of gaan ze die ook openbreken en eigen certificaten bij computers door hun strot te duwen?

IPv6 ondersteuning vind ik niet meer dan normaal, ik zou geen router zonder kopen. Ondersteuning ervan zou geen nieuws moeten zijn maar is het helaas wel nog altijd :/ Protocol uit 1998, het is inmiddels 2013 en nog steeds is er geen ondersteuning.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.