image

Gratis anti-virus app passeert 70 miljoen downloads

donderdag 25 april 2013, 15:50 door Redactie, 6 reacties

De gratis virusscanner voor Android-smartphones en tablets van het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG is de 70 miljoen downloads op Google Play gepasseerd, waardoor het de meest gebruikte virusscanner op het Android-platform is. De app krijgt van 490.202 gebruikers een 4,5 op een schaal van 5. Onlangs testte AV-Test.org nog 26 Android-scanners, maar die van AVG ontbrak daarbij.

Reacties (6)
25-04-2013, 19:06 door Marco3
"Onlangs testte AV-Test.org nog 26 Android-scanners, maar die van AVG ontbrak daarbij."

En hiermee maakt die AV-test.org zichzelf volkomen overbodig, onzinnig en absoluut niet serieus te nemen.
25-04-2013, 22:44 door WesleySmalls
Door Marco3: "Onlangs testte AV-Test.org nog 26 Android-scanners, maar die van AVG ontbrak daarbij."

En hiermee maakt die AV-test.org zichzelf volkomen overbodig, onzinnig en absoluut niet serieus te nemen.

En wat nou als AVG gewoon hun AV niet beschikbaar wou stellen voor deze test?
26-04-2013, 01:53 door Marco3
Door WesleySmalls:
En wat nou als AVG gewoon hun AV niet beschikbaar wou stellen voor deze test?

Dan is je test toch niet goed?

Ik ga een cola test doen, ik noem hem de LCT, de Lekkerste Cola Test.
Ik vraag alle merken om sponsoring maar Coca Cola zit het niet zitten om mee te doen aan de LCT cup.
Aan het eind heeft Pepsi gewonnen, Pepsi is het beste cola merk. Ja, och, Coca Cola is wel het grootste merk maar die wou niet meedoen.

Is dit dan een goeie cola test geweest, die je serieus neemt?

We hebben het hier over de zoveelste antivirus check, maar nu lukt het ze daadwerkelijk om de meestgebruikte antivirusscanner *niet* mee te nemen in de test. Ongelovelijk toch?

AVG is echt mijn favoriete merk niet maar in een test als dit zie ik het als meer dan noodzakelijk om de meestgebruikte scanner mee te nemen in je test.
26-04-2013, 17:18 door WesleySmalls
Inderdaad, maar ik vind het dan niet eerlijk om AV-test dan als de foute aan te wijzen.

Dergelijke tests worden gedaan met apparaten/software die door de fabrikanten beschikbaar worden gesteld, dat geld bij bij alles, dus ook hier. Fabrikanten hebben dan meestal wel bepaalde eisen(zoals deze setting moet gebruikt worden etc. etc.), maar natuurlijk zijn er ook wel eens fabrikanten die niet willen dat hun software getest word, dan kun je daar als AV-test, consumentenbond of wat dan ook weinig aan doen.

Kortom, AVG heeft er zelf voor gekozen om niet mee te doen aan de test door geen toestemming te geven, ik zie dit met de populairste AV ook als enige mogelijkheid. Dus tja, ik kan alleen maar AVG hier zelf de schuld voor geven. Waarschijnlijk een angst dat hun populaire AV slecht uit de test komt ofzo.

TL;DR Het is oneerlijk om met de boze vinger naar AV-test te wijzen als AVG diegene is die zelf de deelname blokkeerd.
26-04-2013, 23:04 door Shadowlight
@WeslySmalls: Jij gaat er zelf van uit dat AVG hun software niet ter beschikking zou hebben gesteld, maar hier kan ik niets over vinden dus is het niet correct AVG te beschuldigen van blokkade.

Ze hadden bij de test ook gewoon de gratis variant kunnen meenemen of gewoon het pakket kunnen kopen om het op de pijnbank te kunnen leggen.

Dus:
Het is oneerlijk om met de boze vinger naar AVG te wijzen als AV-test ze niet meeneemt in hun test.
27-04-2013, 05:48 door WesleySmalls
Shadowlight; Inderdaad, die mogelijkheid is er ook, alleen acht ik die wel heel erg klein, waarom? Het is de meest gebruikte AV-software voor Android, dus waarom deze eruit laten uit de test? Ik zie werkelijk 0.0 belang voor av-test om hen er dan uit te laten. Aan de andere kant, AVG kan er wel belang bij hebben, bijvoorbeeld angst dat ze slecht uit de test komen bijvoorbeeld.

Ik wil nou niet met de boze vinger naar beiden wijzen maar naar mijn mening is het waarschijnlijker dat AVG gewoon geen toestemming heeft gegeven dan dat AV-test deze er vrijwillig eruit heeft gelaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.