image

Apple dicht 17 lekken in iOS, Yosemite en Apple TV

dinsdag 18 november 2014, 09:58 door Redactie, 3 reacties

Apple heeft gisterenavond updates voor iOS, Yosemite en Apple TV uitgebracht die bij elkaar 17 lekken verhelpen. In iOS 8.1.1 zijn negen kwetsbaarheden opgelost, waaronder één die het mogelijk maakte dat een kwaadaardige app willekeurige code met systeemrechten kon uitvoeren. Ook was het mogelijk om een onbeperkt aantal wachtwoorden op een vergrendelde iPhone te proberen.

In het geval er fysiek toegang tot het toestel was konden er foto's in de fotobibliotheek worden bekeken. Verder is er een lek in Webkit gepatcht waardoor een aanvaller via een kwaadaardige website willekeurige code kon uitvoeren. IOS8.1.1 is te downloaden via iTunes en de Software Update-functie. Vier van de lekken in iOS zijn ook in Apple TV 7.0.2 opgelost. Apple TV zal zelf op nieuwe updates controleren, maar dit kan ook handmatig worden gedaan via de Update Software-functie.

Mac OS X

De update voor Mac OS X Yosemite verhelpt vier lekken, waaronder een privacyprobleem waarbij de surfgegevens in de cache achterbleven als de private browsingfunctie werd afgesloten. Verder bleek er onnodige informatie te worden verstuurd bij het opzetten van een verbinding tussen de gebruiker en Apple. Ook een Webkit-lek waardoor een aanvaller willekeurige code kon uitvoeren als een gebruiker een kwaadaardige website bezocht behoort tot het verleden. Mac OS X 10.10.1 is te downloaden via de Mac App Store.

Reacties (3)
18-11-2014, 17:20 door Anoniem
Tja ik las dat de wifiproblemen nog niet zijn opgelost,dat daar nog klachten over waren.
Misschien bij sommige Mac gebruikers.
Maar ik heb er nog niks over gemerkt,misschien dat mijn Mac's iets anders zijn ingesteld,dat ik er geen last van heb.
19-11-2014, 17:30 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-11-2014, 17:31
[Verwijderd]
19-11-2014, 21:21 door Anoniem
Tja,ik heb ook geen problemen,althans niet wat sommige mensen hebben gemaild over Wifi problemen,dat die nog niet zijn opgelost.
Bij mij werkt nu alles vlekkeloos op mijn Mac's.
Misschien dat er later ook nog wel een 10.10.2 release uitkomt van Yosemite.
Dat was bij Maverics ook,daar was men dacht ik tot 10.9.5 gegaan.
Maar goed Yosemite is Maverics niet,het is in een nieuw jasje gestoken,We zien allemaal wel wat er nog aan verbeterd kan worden.
Ik zelf heb geen nieuwe bugs ontdekt tot nu toe.
Als ik er een zou ondekken,dan meldt ik Apple het wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.