image

Tor Browser stopt ondersteuning van 32-bit Macs

dinsdag 18 november 2014, 10:13 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een 32-bit Mac die Tor Browser gebruiken om mee te internetten zullen straks geen nieuwe versies meer ontvangen, zo heeft het Tor Project aangekondigd. Tor Browser verbergt het IP-adres van gebruikers en schermt het webverkeer voor de provider af. Volgens het Tor Project zijn er twee redenen om de ondersteuning van 32-bit Macs te staken. Ten eerste ondersteunt Apple zelf deze Mac-gebruikers niet meer en ten tweede biedt 64-bit software meer bescherming, wat het lastiger voor aanvallers maakt om lekken te misbruiken.

Het einde van de ondersteuning zal in fases verlopen. De vroege testversies van Tor Browser 4.5 zullen alleen voor 64-bit Macs worden aangeboden. Zodra de uiteindelijke versie van Tor Browser 4.5 beschikbaar is wordt de ondersteuning van Tor Browser 4.0 voor 32-bit Macs gestaakt. In de tussentijd blijven er wel updates voor deze versie van Tor Browser verschijnen.

Eigenaren van een 32-bit Mac hebben verschillende opties om Tor Browser toch te blijven gebruiken. In het geval de hardware het ondersteunt kan er naar een 64-bit versie van OS X worden geüpgraded. Een andere optie is het draaien van Tails in een virtuele machine zoals VirtualBox of het draaien van Tails vanaf een USB-stick. Tails is een op Linux-gebaseerd privacybesturingssysteem dat onder andere Tor Browser gebruikt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.