image

Microsoft patcht belangrijke Windows-update na problemen

woensdag 19 november 2014, 11:48 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft een belangrijke update voor Windows opnieuw uitgebracht nadat de eerste versie die vorige week dinsdag verscheen op sommige systemen voor problemen zorgde. Het gaat om Security Bulletin MS14-066, die een kritiek beveiligingslek in Microsoft Secure Channel (Schannel) verhelpt. Dit is de standaard SSL-bibliotheek die Windows voor de implementatie van SSL gebruikt. De meeste Windowssoftware die verbindingen en informatie via SSL beveiligt, maakt gebruik van Schannel.

Via het lek kan een aanvaller willekeurige code op de computer uitvoeren, waardoor het mogelijk wordt de computer in het ergste geval volledig over te nemen. De eerste versie van de update zorgde volgens Microsoft bij een klein aantal gebruikers met Windows Server 2008 R2 en Windows Server 2012 voor problemen. In bepaalde configuraties waar het encryptieprotocol TLS 1.2 standaard staat ingeschakeld en het opzetten van een TLS-verbinding mislukte kon het proces of verschillende services na installatie van de update vastlopen en niet meer reageren.

De problemen werden veroorzaakt door de nieuwe 'cipher suites' die de eerste versie van de update introduceerde. De tweede versie van de update verhelpt deze problemen. Zowel gebruikers die de update nog niet hebben geïnstalleerd als gebruikers die dit al wel hebben gedaan krijgen de nieuwe versie aangeboden en moeten die in beide gevallen ook installeren, zo adviseert Microsoft.

Reacties (3)
20-11-2014, 13:44 door [Account Verwijderd]
Na de laatste Windows update (18/19-11-2014) gaat mijn laptop niet meer uit, hij sluit wel af maar gaat niet helemaal uit. De aan/uit knop blijft branden van mijn Lenovo. Met opstarten soms ook problemen. Heeft iemand hier ook problemen mee ?
20-11-2014, 14:53 door Anoniem
Heb hetzelfde probleem. Gisteren nieuwe lenovo gekocht, geinstalleerd, maar na de laatste update's allerlei afsluit en opstartproblemen.
20-11-2014, 22:23 door Anoniem
Door Henk140: Na de laatste Windows update (18/19-11-2014) gaat mijn laptop niet meer uit, hij sluit wel af maar gaat niet helemaal uit. De aan/uit knop blijft branden van mijn Lenovo. Met opstarten soms ook problemen. Heeft iemand hier ook problemen mee ?
Ja ik lijk er ook problemen mee te hebben. Is het iemand duidelijk welke patch dit veroorzaakt op sommige systemen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.