image

FBI gaat samen met advertentie-industrie malware bestrijden

woensdag 19 november 2014, 14:22 door Redactie, 2 reacties

Een speciale werkgroep van de advertentie-industrie die zich met de bestrijding van malware bezighoudt gaat met de FBI samenwerken, zo heeft branchevereniging Interactive Advertising Bureau (IAB) laten weten. Het gaat dan met name om malware die wordt gebruikt voor het plegen van clickfraude, waar adverteerders en advertentienetwerken veel last van hebben. Hierbij worden besmette computers gebruikt voor het genereren van clicks op advertenties en verkeer naar websites.

Eind september richtte IAB daarom de Anti-Malware Working Group op, gevolgd door een samenwerking met de FBI. "We zijn zo'n doelwit van de georganiseerde misdaad, dat we denken dat dit de enige manier is om op de lange termijn succesvol te zijn", zegt Mike Zaneis, vicepresident van de IAB, tegenover Advertising Age. Wat er aan de verspreiding van malware via advertenties zal worden gedaan liet Zaneis niet weten.

Reacties (2)
19-11-2014, 14:25 door johanw
Laat ze liever iets doen aan besmette advertenties. Je zou haast opzettelijk zo'n clickfraude programma installeren om de adverteerders dwars te zitten zolang die zich niet fatsoenlijk gedragen.
19-11-2014, 21:03 door Anoniem
Ja inderdaad, je mond valt open! De FBI gaat iets doen, en waar gaan ze wat aan doen? Aan de fraude tegen de arme
advertentienetwerken die uitgebuit worden door clickfraudeurs.

Over de incompetente advertentienetwerken die malware serveren in plaats van advertenties: helemaal NIKS.
Daa kunnen ze beter eerst eens wat gaan bestrijden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.