image

Nieuwe mobiele betaaldienst in Nederland gelanceerd

donderdag 20 november 2014, 15:17 door Redactie, 7 reacties

Vandaag is er in Nederland een nieuwe mobiele betaaldienst gelanceerd genaamd iZettle. Met de dienst kunnen ondernemers pin- en creditcardbetalingen accepteren. De kaartlezer van iZettle communiceert draadloos met iOS en Android-smartphones en tablets. De transactiekosten worden aan het eind van elke maand automatisch door de betaaldienst berekend en verrekend met de ondernemer.

Daarbij geldt hoe groter de omzet, hoe lager de transactiekosten. Een schoonheidsspecialiste met een omzet van bijvoorbeeld 3.000 euro per maand, betaalt 2,48 procent aan transactiekosten, terwijl een plaatselijk café met een omzet van 10.000 euro, 1,77 procent betaalt. "Tegenwoordig heeft bijna niemand meer contant geld op zak. Ondanks dat mensen al veel pinnen blijkt uit onderzoek dat ze eigenlijk nog veel vaker willen betalen met PIN of creditcard", zegt Jacob de Geer, CEO en mede-oprichter van iZettle.

Om de betaaldienst te promoten ontvangen de eerste 5.000 ondernemers en kleine bedrijven die zich online aanmelden een gratis kaartlezer. Daarnaast zijn tien daklozen in Amsterdam uitgerust met kaartlezers en smartphones, zodat geïnteresseerden de straatkrant ook met PIN of creditcard kunnen afrekenen. "Voorheen kreeg ik vaak als reactie dat mensen geen contant geld bij zich hebben, maar dit is vanaf nu geen excuus meer. Iedereen kan voortaan ook bij mij betalen met een pinpas en creditcard", zegt straatkrantverkoper Samy.

Reacties (7)
20-11-2014, 15:29 door Anoniem
"Bijna niemand"? Dat is de werkelijkheid naar je eigen wens verbuigen, CEOmans. Het is nu het hippe ding om je met alweer een dienst op deze consumentenplukmarkt te storten. Maarre, als je echt wat goeds wil doen, zorg dan voor echt anoniem electronisch betalen. Kan je dat? Laat maar zien.
20-11-2014, 15:51 door Anoniem
Daarnaast zijn tien daklozen in Amsterdam uitgerust met kaartlezers en smartphones, zodat geïnteresseerden de straatkrant ook met PIN of creditcard kunnen afrekenen

Moet dat mijn gevoel voor veiligheid verhogen? Wanneer iemand zo'n dakloze op zijn hoofd slaat en het apparaat meeneemt, heeft-ie de tijd om uit te zoeken hoe het werkt en daarmee hoe het te misbruiken. In een bedrijfspand kan ik tenminste nog controleren of het apparaat veilig is bevestigd en niet kan worden vervangen/omgebouwd (tenminste dat hoop ik). Ik betaal op de markt dus ook niet met een pin, omdat ik ook daar geen zicht op de veiligheid heb.
20-11-2014, 17:42 door Vandy - Bijgewerkt: 20-11-2014, 17:43
17 tot 25 cent per transactie. Er zijn aanbieders van mobiel pinnen die voordeliger zijn. Het is ook geen "nieuwe mobiele betaaldienst" maar een "nieuwe aanbieder van een mobiele betaaldienst".
20-11-2014, 17:49 door mcb
De kaartlezer van iZettle communiceert draadloos met iOS en Android-smartphones en tablets.
En hoe weet je dat die smartphone of tablet niet met malware is besmet?
Dat dat kastje is gecertificeerd, geloof ik wel. Maar de telefoon is een niet te controleren, laat staan certificeren, object.

Daarnaast zijn tien daklozen in Amsterdam uitgerust met kaartlezers en smartphones.....
Als ik een dakloze zie met een tablet of smartphone, neem ik 'm al niet meer serieus.
Dit project gaat daarbij niet helpen.
20-11-2014, 23:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-11-2014, 10:45 door Anoniem
Vraag me af hoe ze dat regelen met die transactieinformatie die pinnen bij de dakloze achterlaat. Komt dat dan ook op zijn rekeningafschriften terecht? Waar gaan die heen, zo zonder vaste woon- of verblijfsplaats? Wil ik wel dat mijn naam en rekeningnummer op zulke afschriften achterblijft?
21-11-2014, 17:34 door Anoniem
Raar dat bijna niemand tegenwoordig contant geld op zak heeft, een tijdje geleden is bij supermarkten nog gebleken dat de helft van de klanten regelmatig contant betaald. Ach ja, hij moet z'n product aansmeren he...
Fees zouden nog veeeel lager kunnen met Bitcoin, ook geen lastige intergraties nodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.