Onderzoekers hebben meerdere kritieke lekken in de digitale videorecorders van Hikvision ontdekt waardoor een aanvaller de apparaten op afstand volledig kan overnemen, maar de Chinese fabrikant heeft nog altijd niet op de bugmeldingen gereageerd, waardoor mogelijk duizenden gebruikers risico lopen.
Digitale videorecorders (DVR), soms ook als netwerkvideorecorders (NVR) aangeduid, worden gebruikt als opslag door beveiligingscamera's en surveillancesystemen. De recorders van fabrikant Hikvision zijn daarbij een populaire keuze, wat vermoedelijk komt door de iPhone-app waarmee de beveiligingsbeelden live zijn te bekijken. Bij een scan op internet werden zo'n 150.000 recorders van de fabrikant ontdekt die via het internet bereikbaar zijn.
Naast het feit dat deze apparaten standaard de gebruikersnaam "admin" en het wachtwoord "12345" gebruiken, ontdekten onderzoekers van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Rapid7 drie kwetsbaarheden die tot een buffer overflow leiden waardoor een aanvaller de recorder volledig kan overnemen. Het versturen van een speciaal geprepareerd pakketje is hiervoor voldoende.
De onderzoekers waarschuwden in september van dit jaar Hikvision, maar ontvingen geen reactie. Tot er beveiligingsupdates beschikbaar zijn krijgen gebruikers dan ook het advies om de recorder niet aan het internet te hangen, of dit alleen met aanvullende beveiligingsmaatregelen te doen, zoals VPN-toegang of een geauthenticeerde proxy. De apparatuur van Hikvision wordt ook in Nederland verkocht.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Junior specialist OSINT
Ben jij enthousiast en leergierig en wil je het cybercrimeteam Oost Nederland verder helpen in de aanpak van digitale criminaliteit? We zijn op zoek naar een junior specialist Open Source Intelligence (OSINT). Weet jij de digitale wereld van buiten naar binnen te halen? Dan is deze functie iets voor jou!
Juridische vraag: ik las in het FD dat concurrenten de AVG niet tegen elkaar in konden zetten. Maar het is toch oneerlijke ...
Een digitaal paspoort, recht op een betaalbare en snelle internetverbinding, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.