image

"Spionagevirus Regin gemaakt door NSA en GCHQ"

maandag 24 november 2014, 19:35 door Redactie, 3 reacties

Het zeer geavanceerde spionagevirus Regin dat vandaag werd geopenbaard is door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten ontwikkeld. Dat beweert het Delftse beveiligingsbedrijf Fox-IT, dat de malware bij de Belgische telecomaanbieder Belgacom aantrof en verwijderde. CTO Ronald Prins stelt tegenover The Intercept had het "de meest geavanceerde malware" was die hij ooit had gezien.

"Na het analyseren van deze malware en naar de eerder gepubliceerde Snowden-documenten te kijken, ben ik ervan overtuigd dat Regin wordt gebruikt door de Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten", merkt Prins op. Collega Erik de Jong vertelt tegenover BNR dat de technische analyse en informatie van Snowden naar de Amerikanen en Britten wijzen. "Het zijn puzzelstukjes die heel mooi in elkaar passen."

Belgacom wil niet bevestigen dat het door de Regin-malware was getroffen. In de komende weken zal The Intercept meer details over Regin publiceren, alsmede de infiltratie bij Belgacom. Het gaat hier om een onderzoek dat samen met de Belgische krant de Standaard en het NRC Handelsblad zal worden uitgevoerd. Om het onderzoek naar de malware te helpen heeft de website exemplaren van Regin in een zip-bestand verzameld die het nu aanbiedt.

Reacties (3)
24-11-2014, 21:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-11-2014, 10:55 door Anoniem
Door Picasa3: Vind het wel heel vervelend dat een virus jarenlang onder de radar is gebleven.
Beste AV-producenten: dit moet echt worden verbeterd!

Ooit over nagedacht dat het om een reden onder de radar bleef?
26-11-2014, 09:45 door Anoniem
dit is nog maar het topje van de ijsberg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.