image

OM eist 4 jaar cel tegen leider 'Flevolandse telefoonbende'

zondag 5 mei 2013, 09:27 door Redactie, 0 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 4 jaar geëist tegen een 32-jarige man die de leider van een telefoonbende uit Flevoland zou zijn. De verdachte zou tussen 2003 en 2011 hebben deelgenomen aan een criminele organisatie die dure telefoonabonnementen door jongeren liet afsluiten.

Zowel door de jongeren af te persen dan wel op te lichten. De slachtoffers moesten de mobieltjes die ze gratis bij het abonnement kregen aan de bende afgeven. Met die telefoons werd vervolgens naar dure 0900-nummers gebeld. De slachtoffers bleven met enorme telefoonrekeningen achter.

Leider
In hoger beroep zijn zes afpersingen, tien oplichtingen en gewoontewitwassen aan de orde. Volgens het OM speelde de verdachte een hoofdrol bij de tenlastegelegde feiten en was hij de leider van de criminele organisatie.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De verdachte liet hier hoger beroep tegen aantekenen. Andere leden van de telefoonbende zijn inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot 15 maanden. De rechter doet naar verwachting op 17 mei uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.