image

Sony Pictures mogelijk slachtoffer van grote aanval

dinsdag 25 november 2014, 11:07 door Redactie, 3 reacties

Sony Pictures is mogelijk het slachtoffer van een grote netwerkaanval geworden waarbij computers van werknemers zijn gehackt en allerlei vertrouwelijke informatie is gestolen. Volgens berichten die op internet rondgaan verscheen op de kantoorcomputers bij Sony een afbeelding van een doodshoofd met de tekst dat alle interne informatie is gestolen en zal worden gepubliceerd als er niet aan de eisen van de aanvallers wordt voldaan.

Bronnen laten tegenover The Next Web weten dat de aanval echt is en werknemers vanwege het incident thuis moesten werken. Variety meldt dat Sony aan werknemers heeft gevraagd om geen verbinding met het bedrijfsnetwerk te maken of hun bedrijfsmail te controleren. Ook zou het mogelijk een week tot drie weken duren voordat het probleem is verholpen. In een verklaring laat Sony weten dat het een "IT-gebeurtenis" aan het onderzoeken is, maar verdere details worden niet gegeven.

Image

Reacties (3)
25-11-2014, 20:43 door Anoniem
Ik ben de rootkit van Sony nog niet vergeten en gun ze dit koekje van eigen deeg wel .

Wie goed doet , goed ontmoet .
25-11-2014, 22:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-11-2014, 09:14 door Anoniem
Ik 'gun' ze dit niet maar heb nooit meer een Sony product gekocht sinds hun root-kit 'grapje', als iedereen dat gedaan zou hebben hadden ze nu dit probleem ook niet gehad. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.