image

Europese landen zien afname van skimming bij geldautomaten

dinsdag 25 november 2014, 11:50 door Redactie, 0 reacties

Het aantal incidenten waarbij criminelen skimmingapparatuur bij geldautomaten gebruiken om gegevens van pinpassen te kopiëren is aan het afnemen, zo blijkt een nieuw rapport van het Europese ATM Security Team (EAST). De organisatie verzamelt data over allerlei vormen van fraude met geldautomaten.

Van de negentien landen die fraudegegevens aan EAST verstrekken werd skimming bij geldautomaten door zestien landen gerapporteerd. Twee landen zagen een toename van het aantal skimming-incidenten, maar zeven landen rapporteerden een daling. Wel zouden skimmers steeds vaker "sidebars" gebruiken om de mini-camera's te verbergen waarmee pincodes worden afgekeken.

Skimmingaanvallen op andere automaten werden door negen landen gemeld. Bij zes landen ging het om het skimmen van betaalautomaten bij onbemande tankstations, terwijl drie landen skimmingaanvallen op de betaalautomaten bij winkels zagen. Terwijl het aantal skimming-incidenten afnam, kwamen er wel meer meldingen van "cash trapping" binnen. Hierbij gebruiken criminelen een strip om het geld in het uitgiftekanaal van de geldautomaat op te vangen.

Verder werden er door drie landen malware-incidenten waargenomen waarbij criminelen geldautomaten infecteerden. Hierbij is het vervolgens mogelijk om via een speciale toetsencombinatie alle biljetten in de automaat op te nemen. In twee van de landen bleek het om de Padpin Trojan te gaan. EAST laat verder weten dat door maatregelen die banken nemen, zoals geoblocking, fraudedetectie en monitoring, de meeste fraude met geskimde pinpassen buiten Europa plaatsvindt. De VS is nog altijd de populairste plek om met geskimde pinpasgegevens te frauderen, gevolgd door Indonesië en Thailand.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.