image

Adblock Plus passeert 200 miljoen downloads

maandag 6 mei 2013, 15:16 door Redactie, 2 reacties

De populairste browseruitbreiding ter wereld heeft inmiddels de 200 miljoen downloads op Mozilla Firefox gepasseerd. Het betreft Adblock Plus, waarvan de eerste versie in 2006 verscheen. De uitbreiding laat gebruikers advertenties blokkeren om zo hun privacy en veiligheid te beschermen. Gehackte advertenties worden regelmatig ingezet voor het infecteren van ongepatchte internetgebruikers.

Volgens de ontwikkelaars van de uitbreiding is met de 200 miljoen downloads een nieuwe mijlpaal gehaald. "Adblock Plus is de eerste browser add-on die op één platform zoveel downloads heeft gehaald", zegt Igor Sinicins. Sinds de introductie in 2006 zou de add-on gemiddeld genomen elk seconde zijn gedownload voor de afgelopen zeven jaar.

Gebruikers
Volgens Mozilla heeft Adblock meer dan 15 miljoen gebruikers, ruim twee keer zoveel als de nummer twee, Video DownloadHelper. Firefox NoScript, een add-on die vanwege beveiligingsredenen vaak wordt aanbevolen en ook advertenties blokkeert, staat met 2 miljoen gebruikers op een zesde plek.

Naast Firefox is Adblock inmiddels ook voor andere browsers beschikbaar, waaronder Google Chrome, Android en Opera. Gebruikers van een iPhone of iPad moeten het nog altijd zonder de add-on doen.

In het verleden is het voorgekomen dat bepaalde websites die voor hun bestaan van advertentie-inkomsten afhankelijk waren, gebruikers met Adblock vanwege misgelopen inkomsten besloten te blokkeren.

Reacties (2)
06-05-2013, 16:08 door Anoniem
Ik kan niet zonder AdBlock, dé beste plugin die je kunt hebben.
06-05-2013, 18:33 door Spiff has left the building
Door Redactie:
Naast Firefox is Adblock inmiddels ook voor andere browsers beschikbaar, waaronder Google Chrome, Android en Opera.
En vergeet niet daarnaast voor IE9 en IE10 de EasyList Standard adblock TPL en de Dutch EasyList adblock TPL, gebaseerd op Adblock Plus EasyList, en daarnaast de EasyPrivacy tracking protection list, gebaseerd op Adblock Plus EasyPrivacy.
Zie:
http://www.iegallery.com/nl-NL/trackingprotectionlists
http://www.iegallery.com/en-US/trackingprotectionlists
N.B.
Sinds maart biedt ook de Nederlandse IE Gallery pagina weer de correcte TPL's,
zie:
http://answers.microsoft.com/nl-nl/ie/forum/ie9-windows_vista/op-de-nederlandstalige-ie-gallery-pagina-ontbreekt/19cb5f17-3cd6-4e35-ae63-e5f9a3b1ce1d#LastReply
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.