image

Malware infecteert betaalsysteem parkeergarages VS

zaterdag 29 november 2014, 16:48 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-11-2014, 15:30

De betaalsystemen van verschillende parkeergarages in de Verenigde Staten zijn door malware besmet geraakt, waarbij mogelijk de gegevens van credit- en debitcards van een onbekend aantal klanten zijn gestolen. Daarvoor waarschuwt SP Plus een Amerikaans bedrijf dat parkeerdiensten aan eigenaren van onroerend goed aanbiedt, zoals winkelcentra en kantoren.

SP Plus ontving een melding van de leverancier die de betaalsystemen in de parkeergarages beheert. Een aanvaller had toegang tot de remote access tool van de leverancier gekregen en kon zo op de betaalsystemen inloggen. Daar installeerde de aanvaller malware die de gegevens van betaalkaarten kon onderscheppen waarmee in de parkeergarages werd afgerekend. Het zou gaan om naam van de kaarthouder, kaartnummer, verloopdatum en verificatiecode.

In totaal zouden 17 parkeergarages zijn getroffen. Of er ook daadwerkelijk kaartgegevens zijn gestolen kan SP Plus niet zeggen, maar het bedrijf besloot wel een waarschuwing af te geven. Inmiddels zou de malware op alle getroffen systemen zijn uitgeschakeld. Daarnaast heeft het bedrijf de leverancier verplicht om voortaan twee-factor authenticatie te gebruiken bij het inloggen op de betaalsystemen.

Reacties (2)
29-11-2014, 22:11 door Anoniem
Niet eens een malware RAT maar de gewone RAT van de leverancier.
Je moet een betere manier dan een open-access RAT gebruiken iets m 3fa als 2fa onvoldoende is dan wel het omgekeerde initiatief. Niet vanuit de leverancier in vrijheid blijheid maar vanuit de vragende kant met controles.
Kost wel extra interne mannetjes, maar wat kost dit.
30-11-2014, 13:48 door Anoniem
Hoeveel parkeergarages zijn er in Amerika. Welk deel maakt 17 hiervan uit.
Ik ben banger voor skimmers. Die automaten staan overal in parkeergarages en vaak is er geen mens in de buurt om die te controleren. Vooral ook omdat iedere fabrikant zijn eigen "anti-skim" maatregelen heeft genomen. Als die al zijn genomen.

Tot nu toe is mijn credit card maar 1 keer geskimd en dat was aan de westkust in California.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.