image

Kim Dotcom werkt aan versleutelde mail- en chatdienst

vrijdag 10 mei 2013, 14:39 door Redactie, 3 reacties

Kim Dotcom, de oprichter van de populaire opslagdiensten Megaupload en Mega, heeft een nieuw project aangekondigd waardoor internetgebruikers een deel van hun privacy terugkrijgen. Het gaat om een versleutelde e-mail- en instant messagingdienst, zo liet de in Nieuw-Zeeland wonende Duitser tijdens een live chatgesprek met de New Zealand Herald weten.

Om encryptie een wereldwijd succes te maken is gebruiksvriendelijkheid volgens Dotcom de sleutel. "De meeste tijd ben ik dan ook bezig om uit te zoeken hoe ik encryptie kan aanbieden zonder dat gebruikers iets hoeven te doen maar op hetzelfde moment over privacy van militaire kwaliteit beschikken."

Naakt
"Jullie zijn allemaal naakt op het internet en ik wil jullie helpen met aankleden", aldus Dotcom. Die wordt nog altijd verdacht door de Verenigde Staten van auteursrechtenschending. Vanwege mogelijk strafbare feiten werd Megaupload door de Amerikaanse autoriteiten offline gehaald.

Inmiddels heeft Dotcom Mega gelanceerd, waar hij zeer tevreden mee is. De dienst zou net zoveel dataverkeer doen als heel Nieuw-Zeeland bij elkaar. Daarnaast zullen binnenkort de mobiele apps en clientsoftware van Mega verschijnen.

Reacties (3)
10-05-2013, 15:09 door Anoniem
Net als Hushmail? En dan later de keys opleveren aan de overheid..... Al vermoed ik niet dat Kim Dotcom daar open voor staat. ;)
11-05-2013, 23:10 door KwukDuck
Verkoop praatjes van een businessman. Als je echt privacy wilt zul je daar heel BEWUST mee om moeten gaan, diensten die alles achter de schermen voor jou regelen zijn dus out of the question als je die privacy serieus neemt.
Neemt natuurlijk niet weg dat een dergelijke dienst een plekje op de markt verdient.
12-05-2013, 22:24 door [Account Verwijderd]
Hij had nochtans beloofd dat hij een sync software ging maken voor zijn ander project die nog steeds in beta is, "mega" uiteraard, ik had me er op verheugd om een veilige sync software te nemen met gigantisch veel ruimte, maar dat heeft hij niet waar kunnen maken. Ik vraag mij af hoe hij dit project dan in elkaar gaat krijgen, je hebt wel al iets als jabber, maar is helaas niet bekend, Dotcom kan er in elk geval wel een boost op geven als dit nieuwe project zou werken. Dus ben benieuwd hoe dit gaat worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.