image

iPad-hacker in afzondering na tweeten vanuit gevangenis

dinsdag 14 mei 2013, 11:57 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse man die tot een gevangenisstraf van 41 maanden werd veroordeeld wegens het aantonen van een beveiligingslek bij telecomprovider AT&T is in afzondering geplaatst nadat hij vanuit de gevangenis twitterberichten verstuurde. Andrew Auernheimer, bekend onder het alias Weev, is één van de oprichters van Goatse Security. De groep ontdekte een lek op de website van AT&T.

Het e-mailadres van AT&T-klanten werd automatisch ingevuld als die vanaf hun iPad de pagina bezochten. De tablet was voorzien van een unieke code die in de URL verscheen als de AT&T site werd geladen.

Auernheimer schreef samen met Daniel Spitler een script dat zich tegenover de servers van AT&T als iPad voordeed en zo de gegevens van 114.000 iPad-eigenaren verzamelde, waaronder militaire en overheidsfunctionarissen, topbestuurders en tal van bekendheden.

Afzondering
Na zijn veroordeling in maart wist Weev een manier te vinden om berichten naar zijn vrienden buiten de gevangenis te krijgen, die toegang tot zijn Twitteraccount hadden en in zijn naam de tweets verstuurden. De tweets verschenen tot 8 april en sinds 29 april werd er niets meer van Weev vernomen.

Die laat nu via een handgeschreven brief weten dat hij in afzondering is geplaatst en geen toegang tot zijn advocaat heeft. Zijn advocaat zou inmiddels meerdere keren hebben geprobeerd om contact met de hacker op te nemen, maar zonder succes.

Reacties (2)
14-05-2013, 19:57 door Anoniem
The land of the free
16-05-2013, 11:05 door Anoniem
en niet te vergeten; the brave...

sneu hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.