image

Brits festival krijgt 89.000 euro boete wegens sms-spam

vrijdag 5 december 2014, 12:36 door Redactie, 0 reacties

Een Brits festival dat ongewenste sms-berichten verstuurde die van "moeder" afkomstig leken heeft van de Britse privacytoezichthouder ICO een boete van 89.000 euro gekregen. In de aanloop naar het jaarlijkse festival Parklife Weekender stuurde de organisatie naar bezoekers van de vorige editie een sms-bericht. Daarin stond dat tickets voor verschillende feestjes al waren uitverkocht en dat als de ontvanger zou gaan, hij of zij voor het ontbijt terug moest zijn.

De meer dan 70.000 verstuurde berichten hadden als afzender "mum", tot ergernis van verschillende mensen die onlangs hun moeder hadden verloren. In totaal kwamen er 76 klachten over de sms'jes binnen. De ICO besloot de festivalorganisatie te beboeten omdat de afzender van de berichten verborgen was, iets wat in strijd met de regelgeving is.

"Deze poging om tickets te verkopen heeft een aantal mensen ernstig laten schrikken en dat is onacceptabel. We zouden verwachten dat een bedrijf dat met de gegevens van zoveel klanten omgaat beter op de hoogte is van de wetgeving rond commerciële sms-berichten", zegt Steve Eckersley van de ICO.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.