image

Monster Energy autosticker-scam nog steeds actief

woensdag 15 mei 2013, 11:50 door Redactie, 1 reacties

Een scam waarbij internetgebruikers wordt gevraagd om een sticker van Monster Energy op hun auto te plakken is nog steeds actief. De scam begint met een e-mail waarin het 'paid to drive' concept wordt uitgelegd. Door het beplakken van de auto met stickers van Monster Energy, een bekend energiedrankje, kunnen deelnemers over een periode van drie maanden 300 dollar per week verdienen.

Wie geinteresseerd is wordt gevraagd om een reactie naar een ander e-mailadres te sturen dan waarvan het bericht afkomstig is. Hierop volgt weer een reactie met instructies. De deelnemer aan het initiatief krijgt een cheque thuisgestuurd met een geldbedrag dat deels moet worden gebruikt voor het betalen van de artiest die de stickers op de auto aanbrengt.

Slachtoffer
Het resterende bedrag mag de deelnemer houden. Het betalen van de artiest gebeurt via Western Union. De cheque blijkt echter vals te zijn, waardoor slachtoffers gedupeerd achterblijven.

Eén slachtoffer kreeg een cheque van 3730 dollar thuisgestuurd, waarvan ze 600 dollar mocht houden. De rest moest ze via Western Union naar een bedrijf overmaken. De scam werd vorig jaar voor het eerst gesignaleerd, maar is nog altijd actief waarschuwt Barracuda Labs.

Reacties (1)
16-05-2013, 09:28 door Anoniem
Het gebruikte emailaddress onderaan de mail wekt een enorm vertrouwen ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.