image

Google koppelt Google Wallet aan Gmail

donderdag 16 mei 2013, 09:41 door Redactie, 5 reacties

Google-gebruikers die vrienden willen betalen kunnen dat voortaan doen door een e-mail te sturen. De zoekgigant heeft namelijk de digitale portemonnee Google Wallet aan Gmail gekoppeld. Door de integratie is het volgens Google nu mogelijk om snel en veilig geld naar vrienden en familieleden binnen Gmail te sturen, zelfs als ze geen Gmail-adres hebben.

Het overmaken kost geen geld als de bankrekening van de gebruiker aan Google Wallet is gekoppeld of Google Wallet Balance wordt gebruikt. Als er geld wordt verstuurd via de aan het account gekoppelde credit- of debitcard, wordt er door Google een klein bedrag in rekening gebracht.

Uitrol
Om geld via Gmail te sturen moeten gebruikers met hun muis over de bijlage paperclip bewegen en vervolgens het dollar icoontje aanklikken om geld aan het bericht toe te voegen. De gebruiker kiest het gewenste bedrag en klikt op versturen, waarna het geld wordt overgemaakt. Het betalen via Gmail is alleen aanwezig op de desktop.

De functionaliteit wordt de komende maanden onder alle Amerikaanse Gmail-gebruikers van 18 jaar en ouder uitgerold. "Let dus op het dollar icoontje in de bijlage-opties", zegt Travis Green, productmanager van Google Wallet.

Reacties (5)
16-05-2013, 10:05 door Fwiffo
De aap komt uit de mouw: http://tweakers.net/nieuws/89007/google-gaat-two-factor-authenticatie-verplichten.html.
De volgende stap zijn digitale postzegels om spam en mass-mailing tegen te gaan.

Niet dat google zomaar mijn bankrekeningnummer of creditcard gegevens krijgt.. (of telefoonnummer, etc.). Ik kan natuurlijk niet iedereen met een google wallet account verplichten dat niet voor mij te doen :-/
16-05-2013, 10:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-05-2013, 11:32 door Anoniem
De informatie verzameldrift van Google ken geen grenzen. Mooi zo'n database met namen+bankrekeningnummers, altijd handig.
16-05-2013, 13:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-05-2013, 14:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.