image

Rabobank waarschuwt voor phishingmails over Rabo Scanner

zaterdag 6 december 2014, 15:03 door Redactie, 1 reacties

De Rabobank heeft klanten gewaarschuwd voor phishingmails over de Rabo Scanner die op dit moment rondgaan en waarin wordt geprobeerd om mensen naar een phishingsite te lokken. Ook zou het voorkomen dat mensen thuis worden gebeld. "Criminelen misbruiken de komst van de Rabo Scanner en sturen u hierover een valse e-mail of ze nemen telefonisch contact met u op. Ga hier niet op in. Klik niet op de links, verwijder de e-mail of beëindig het gesprek", aldus de bank.

De Rabo Scanner is de opvolger van de Random Reader en laat klanten op internetbankieren inloggen. Volgens de Rabobank wordt de Rabo Scanner vanzelf en zonder kosten thuisgestuurd. "U hoeft deze dus niet zelf aan te vragen. Wij bellen en e-mailen u niet over het ontvangen of het in gebruik nemen van de Rabo Scanner." Wie phishingmails over de Rabo Scanner ontvangt kan die naar valse-email@rabobank.nl sturen.

Reacties (1)
08-12-2014, 16:06 door Anoniem
Mooi! Ik had gisteren in mailbox ook een e-mail van ABN AMRO dat ik contactloos betalen kon aanvragen. Direct formulier in de mail ingevuld en verzonden. Erg handig. Gemak dient de mens!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.