image

Winkel verkoopt meer computers dankzij Windows 7

dinsdag 21 mei 2013, 14:57 door Redactie, 9 reacties

Terwijl de pc-markt het zwaar te verduren heeft is er een Amerikaanse computerketen die nog steeds goed verkoopt door klanten in plaats van Windows 8 ook Windows 7 te laten kiezen. Puget Systems, naar eigen zeggen de grootste aanbieder van op maakt gemaakte computers in de Verenigde Staten, zegt dat het een goed eerste kwartaal heeft gedraaid.

De cijfers van de pc-industrie waren minder positief en lieten een sterke terugval zien. In tegenstelling tot veel andere computerwinkels die standaard machines met Windows 8 aanbieden, geeft Puget klanten meer keuze. Naast Windows 8 kunnen ze ook uit Windows 7, verschillende Linux-versies en zelfs Windows XP kiezen.

Keuze
"Na het kopen van 60 miljoen Windows 8-licenties hadden de grote computerfabrikanten weinig keuze dan het openen van een ijswinkel met slechts één smaak: Windows 8", zegt Chris Stephens. Als consumenten de keuze krijgen dan blijkt dat consumenten nog steeds de voorkeur aan Windows 7 geven.

De computerketen besloot te kijken welke besturingssystemen het best verkopen. "Zoals je kunt zien is er nog een overweldigende vraag naar Windows 7. Persoonlijk gebruik ik nog steeds Windows 7 en heb ik mijn Upgrade-aanbieding laten verlopen. Ik heb mijn redenen om Windows 7 te blijven gebruiken en ben blij met mijn keuze", merkt Stephens op.

Reacties (9)
21-05-2013, 15:56 door Anoniem
Klop helemaal. Windows 8 te snel uitgekomen. En is eigenlijk bedoeld voor touchscreens. Nee Microsoft heeft hier een zeer slechte zet mee gedaan. Dat je nu de keuze krijg om je pc of laptop naar Windows 7 te zetten is inderdaad goed. Zelf wil ik ook geen Windows 8 hebben en ook niet op een nieuw systeem dit ik in de toekomst zal aanschaffen.
21-05-2013, 18:09 door Anoniem
Inderdaad.Ik blijf ook bij windows 7. Windows 8 lijkt me maar niks met die hele nieuwe opzet:tegeltjes,touchscreen bediening,geen startscherm,etc.En dan nog alle kinderziektes,de gaten in de software nee ik hou het voorlopig op windows 7.Ik zou nog eerder Linux aanschaffen dan windows 8.
21-05-2013, 20:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-05-2013, 21:30 door capricornus
1/ koppelverkoop is koppelverkoop, wie koopt er nu bij 2 kilo sinaasappelen automatisch 2 citroenen bij? En betaalt er dan nog voor?
2/ Startmenu8 (http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php) heeft meteen mijn probleem en dat van mijn echtgenote opgelost. Wij piepen niet meer. Er zijn verschillen met Win7, akkoord, maar die zijn toch echt niet zo dominant. Tot nu toe draait het door mij gevreesde Win8 lekker stabiel, en zo moet het zijn. En voor bankieren werk ik met Mint via VirtualBox, en Win8 stond er bij en keek er naar...
21-05-2013, 22:17 door d4mn
Win8 is zo veel langzamer op eenzelfde machine als Win7 .. en stabiel is het ook niet echt . Aan de andere kant kan die teletubbielook er misschien wel voor zorgen dat we eens een niet windows / normale werkplek kunnen krijgen ... dus ga zo door M$ :D
22-05-2013, 12:14 door Anoniem
Grappig, wie weet de reacties nog toen Windows 7 uitkwam... of toen Windows XP uitkwam... hoe lang heeft u destijds vastgehouden aan Windows 98SE of misschien nog wel Win95.
25-05-2013, 01:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-07-2013, 18:19 door Anoniem
Win95 was leuk. Win95b was beter. Win98 was problematisch. Win98SE was weer beter. WinME was een flop. XP was zeker beter, maar had zijn drie service packs echt wel nodig. Vista was een flop. Win7 was weer beter. En alles had altijd reparaties nodig. Afwachten is bij Windows echt geen slechte optie, als je iets hebt wat goed werkt. Ik wil niet NOG een keer de bugs van een Windowsversie moeten leren kennen en repareren.
16-03-2014, 08:43 door Anoniem
Windows 8 en of 81. allebei 1 pot nat is de grootste blunder uit de microsoft geschiedenis zelfs vista haalt het niet bij ik heb het geprobeerd te gebruiken maar het maakte me agressief. hoewel ik de start knop niet gebruik is het weghalen van de Aero techniek erg vervelend dat maakte deze besturingssysteem zo mooi transparant en modern en niet deze saaie platte kleuren die nu overal worden toegepast ik hou niet van tegels en telkens tikte ik gelijk het bureaublad aan als ik windows 8 startte. ze moeten niet aan alles knoeien omdat sommige mensen vinden dat alles altijd moet veranderen maar verandering betekent niet altijd beter worden en acceptabel. niet iedereen houd van verandering. ik haat windows 8 of 8.1 en blijf net zolang windows 7 gebruiken totdat microsoft een nieuwe model van 7 uitbrengt mochten ze dat ooit doen dat uitziet als windows 7 met Aero start knop en bureaublad en geen lelijke tegels.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.