image

Anti-virusbedrijf lanceert fotoverkleiner-app

dinsdag 21 mei 2013, 15:30 door Redactie, 3 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG begint zich steeds meer als algemeen softwarebedrijf te gedragen, nu het wederom twee niet security-gelelateerde Android-apps heeft gelanceerd. Het gaat om een app om foto's mee te verkleinen en een app voor het monitoren van opslagruimte en het legen van de cache. De Image Shrinker-app is bedoeld om foto's te verkleinen voordat ze online komen.

Via de app is het mogelijk om foto's meteen naar Facebook, Pinterest, Instagram, Picasa en andere sociale netwerksites te uploaden. Ook het versturen van de afbeeldingen per MMS en e-mail is mogelijk. Door het verkleinen van de foto's zouden gebruikers zowel geld als tijd besparen, aangezien ze minder data verbruiken en de foto's sneller worden verstuurd.

Schoonmaak
Naast de fotoverkleiner is er ook een Cleaner-app verschenen. De applicatie maakt het mogelijk om opslagruimte te monitoren en cachebestanden en browsergeschiedenis te verwijderen, om zo ruimte beschikbaar te maken. "Net zoals je je kledingkast opruimt om ruimte voor nieuwe kleren te maken", zegt CTO Yuval Ben-Itzhak.

Onlangs lanceerde de virusbestrijder ook al 'TuneUp for Android', een verzameling van vier tools die gebruikers meer controle moeten geven. Het gaat dan om tools die ongebruikte apps afsluiten, de datalimiet monitoren en en het batterijverbruik in kaart brengen. Alle apps zijn gratis en via Google Play te downloaden.

Reacties (3)
21-05-2013, 16:13 door golem

Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG begint zich steeds meer als algemeen softwarebedrijf te gedragen, nu het wederom twee niet security-gelelateerde Android-apps heeft gelanceerd.

En dan vraag ik me toch af waarom deze niet security-gerelateerde apps toch hier aandacht krijgen.
21-05-2013, 17:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2013, 01:09 door Anoniem
Het verheugt mij te mogen vernemen dat AVG al zover gevorderd is om het Atari-tijdperk van de jaren 80 van de vorige eeuw binnen te mogen treden met hun "app", van harte gefeliciteerd! Goh, wat steek ik op deze website toch veel op van security wat ik op andere sites niet kan vinden, alles afkraken maar dan niet met oplossingen komen, ik vind het GEWELDIG! Ga zo door security.nl, deze site is een waardevolle aanvulling om mijn kennis up-to-date te houden, hulde!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.